Какво да правиш, ако гаджето ти те зареже заради друг/а?

2013-10-30 19:30:00
Какво да правиш, ако гаджето ти те зареже заради друг/а?
Снимка: Dreamstime

Може би на всеки се е случвало да бъде зарязан заради трети човек. Особено в тийн годините, когато всеки един от нас опознава себе си и преживява трудни моменти.

 

Като за начало разбери къде е бил проблемът. Защо гаджето те е зарязало и е тръгнало с друг/а? Дали заради „новия/новата” или защото от доста време нещата не вървят при вас.

 

Не ревнувай. Случило се е, каквото се е случило и вече не сте заедно. Няма смисъл да ревнуваш от новото му/ѝ гадже, защото така нищо няма да спечелиш. По-добре се опитай да си преживееш болката и да си излекуваш чувствата, отколкото да се отдаваш на ревност.

 

 

Не го/я карай да ревнува. Недей да тръгваш с друг/а, само за да му/ѝ причиниш болка или да видиш ответната реакция. Няма смисъл. Често пъти не само тийнейджърите, ами и възрастните хора правят такива грешки, но отстрани изглежда невероятно грозно. А и няма смисъл да заблуждаваш някого, че наистина ти харесва, а всъщност само да го използваш.

 

Не се гневи. Гаджето те е зарязало, естествено, че ти е гадно и страдаш, но не прави сцени и скандали. Приеми решението му/ѝ и не се дръж зле. Успокой се и недей да крещиш или да се държиш грубо. Ако ти е трудно да сдържиш емоцията си, по-добре отиди и потичай в парка, направи няколко набирания на някои лостове или упражнения вкъщи. Така ще изхабиш отрицателната си енергия и ще мислиш по-трезво. Не започвай да му/ѝ пречиш или да го следиш. Скъсали сте вече и трябва да мислиш само как ще преживееш раздялата, а не как ще се съберете отново. Ако в живота на другия вече има нов човек, не очаквай, че ще промени решението си и ще се върне при теб. Затова не го/я търси, не следи профила му/ѝ в социалната мрежа постоянно и не ставай досаден/на.

 

Не си мисли, че можеш да разчиташ на приятелите му/ѝ. Въпреки че сте били в една компания и вероятно те са те харесвали, не си мисли, че ще те подкрепят. Все пак те са негови или нейни приятели и винаги ще са на страната на вече бившето ти гадже, защото искат най-доброто за приятеля си. Сигурно те знаят какво се е случило, защо е станало така, че си зарязан/а, но не търси информация от тях.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия