Как есенните месеци се отразяват върху сексуалния ни живот?

2013-10-28 14:59:00
Как есенните месеци се отразяват върху сексуалния ни живот?
Снимка: Dreamstime

Есента вече е тук, въпреки че температурите навън по-скоро ни напомнят за лятото. За съжаление, има доста време, докато отново стане време за плаж, море и летни емоции. Оказва се, че есенните месеци оказват влияние върху сексуалния ни живот. Но какво точно е то и какво да правим, за да се радвате на здрава връзка и качествен секс?

 

Добрата новина е, че есенно време хората имат по-голямо желание да правят секс. Причината е, хормоните се увеличават, а това води до повишаване на либидото. Есента е размножителният период при повечето животни, но явно оказва влияние и при хората.

 

 

През есенните месеци хормоните оказват влияние и на външния вид. Жените стават по-красиви, а мъжете определено ценят тяхното разхубавяване. Уж лятото е най-сексуалният сезон в годината, но истината е, че горещините рядко предразполагат към правене на секс. През есента обаче температурите са по-ниски и подходящи за креватни подвизи.

 

Другата причина през есента хората да правят повече секс е, че стават по-романтични. Навън времето застудява, те прекарват повече време заедно и разнообразяват вечерите си по най-различни начини. Чаша вино, романтичен филм и вечеря на свещи – тези неща определено предразполагат към любовни ласки. А и студът навън /въпреки че в последната една седмица се радваме на циганско лято/ активира желанието за топлина и близост. Какво по-хубаво от това да правиш секс и после да се гушкаш с любимия човек?

 

Както вече споменахме лятото се води най-сексуалният сезон в годината. Тогава може да се прави доста секс, но повечето пъти е с непознати и е вследствие на изневяра. За сметка на това есента хората стават по-сериозни и по-лесно намират подходяща половинка.

 

Статистиката показва, че ноември и декември са най-плодородните месеци през годината, а след 9 месеца е пикът на ражданията.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия