Да загубиш девствеността си - рано, късно или точно навреме

2013-10-24 16:16:00
Да загубиш девствеността си - рано, късно или точно навреме
Снимка: Dreamstime

Първият път определено е един важен момент от живота на хората. Той не трябва да бъде нито прекалено рано, нито прекалено късно. Трябва да се случи в точния момент с подходящия човек. В противен случай рискувате след време да имате предимно неуспешни връзки, но да не знаете, че причината е в това, че сте загубили девствеността си в неподходящия момент.

 

В продължение на няколко десетки години специалисти наблюдавали живота на над 1 500 души. Техните експерименти започнали, когато доброволците били на 16-годишна възраст – все здрави и симпатични тийнейджъри. По-късно те били разделени на групи според това кога са правили секс за пръв път. Учените продължили да ги наблюдават, докато навършили 30 години. Така се оформили 3 групи – хора, които са правили секс преди 15-годишна възраст, хора, които са загубили девствеността си между 15 и 19-годишна възраст и хора, които са разбрали какво представляват плътските удоволствия над 19-годишна възраст.

 

 

Резултатите показали, че тийнейджърите, които правили секс, преди да навършат 15 години, след време имат по-малко успешни връзки, защото са прекалено повърхностни в отношенията си. Онези, които чакали прекалено дълго и късно открили подходящия човек, с когото да изгубят девствеността си, имали по-малко романтични връзки и често били без сериозен интимен партньор.

 

Секс между 15 и 19-годишна възраст – това определено е най-подходящият период човек да изгуби девствеността си. Резултатите показват, че хората от тази група се чувстват удовлетворени и щастлива от избора си на интимен партньор. При тях любовта и сексът се припокриват и това няма как да не им донесе положителни емоции.

 

Над 19-годишна възраст – с напредване на възрастта хората имат все по-големи изисквания – относно кариерата, семейството, половинката и т.н. И така, ако човек не е правил секс, докато му е било време, то той трудно ще намери партньор, на когото би позволил да му отнеме девствеността. Критериите са високи, а хората, които ги покриват – малко на брой. Затова, вместо да се пазите за първата брачна нощ, по-добре направете сефтето си, докато сте още тийнейджъри.

 

Подрастващите, които правят секс, докато са още в прекалено крехка възраст, често се оказват жертва на домашно насилие или самите те стават насилници след време. Причината е, че когато човек не е достатъчно дорасъл, за да прави секс, страхът и болката от първия път са по-силни от емоциите, които крие неизвестното.

 

Най-важното относно първия път е да си добре подготвен/а, да се чувстваш достатъчно зряла/а и да го направиш с точния човек. Все пак това е спомен за цял живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Die Young
преди 10 години

На кратко: да се клатим докато сме още деца!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия