Как да поканим някого на среща?

2013-10-16 18:00:00
Как да поканим някого на среща?
Снимка: sxc.hu

Да поканиш някого на среща изглежда лесно. Единственото, което трябва да направите, е просто да я/го попиташ, нали така ? Да, но понякога не е толкова лесно, колкото изглежда, особено ако сте от по-срамежливите. Когато настъпи този момент, обикновено ставаме нервни и оплескваме нещата. За да не се случи това, има няколко лесни стъпки, които може да направите, за да се справите със ситуацията:

 

Подготовка:

 

1. Проучете дали тя/той проявява интерес към вас. Осъществява ли зрителен контакт, усмихва ли се, когото ви види или говори с вас? Ако е така, то вие сте на прав път. Относно зрителния контакт, трябва да бъдете особено внимателни, защото има голям шанс да ви гледа, просто защото й/му е писнало от очевидното ви поведение и постоянното зяпане. Зрителният контакт е важен, но не позволявайте той да разкрие на всички, че имате чувства към него/нея, защото това може да я/го стресира.

 

 

2. Забележете колко често ви докосва. Ако той/тя често, дори и без причина, се опитва да ви докосне, то има много голяма вероятност да ви смята за привлекателни. Не се притеснявайте, ако това не се случва, не е задължително да ви докосва, ако ви харесва. В тази връзка внимавайте, ако търсите физическа близост с вашия избраник, защото понякога едно такова докосване може да изплаши нея или стъписа него. Не прибързвайте.

 

3. Следете как ви наблюдава. Погледът е най-несигурният начин да прецените дали даден човек ви харесва, защото той е много субективен. Много често не отделяме поглед от хората, които наистина харесваме, но със същото внимание удостояваме и тези, които не харесваме, затова не залагайте прекалено много, само ако забележите, че често ви наблюдава. Но пък имайте едно на ум, защото при всички положения той/тя има чувства към вас, което значи че е много вероятно и да ви харесва.

 

Изпълнили по-горе написаните съвети, то вие ще се подготвите добре и ще знаете дали има смисъл да продължите напред със същинските действия. Ако това е така то ето още няколко съвета:

 

Действие:

 

1. Погледнете директно към него/нея. Докато говорите с вашия избраник, насочете погледа си към лицето й/му и по-точно очите. Слушайте с внимание и следете разговора, така че, ако ви зададе въпрос или просто забрави мисълта си, да можете да продължите адекватно. Не оглеждайте тялото й/му (особено гърдите, ако сте момче), много малко са хората, на които им допада това отношение, така че не залагайте на него. Ако той/тя не ви гледа или игнорира, се отдръпнете за малко. Някой хора не обичат да гледат останалите в очите, докато говорят, просто са прекалено срамежливи. Бъдете внимателни и изберете подходящия начин да разчупите леда.

 

2. Изберете подходящия момент. Следейки разговора, намерете най-подходящия момент, когато да вмъкнете предложението си. Ако такъв не изскочи, то попитайте какви планове има за въпросния ден и случайно направете предложение да излезете. Постарайте се да изглежда максимално естествено. Ако искате да я/го поканите на кино, то изчакайте да подхванете тема за филми и се направете, че случайно ви е хрумнало, че може да отидете на кино. Колкото по-неподготвено изглежда предложението, толкова по-лесно ще успеете.

 

3. При отказ не се отчайвайте. Много често се случва, той/тя да иска да откликне на поканата ви, но да има други планове, които я/го възпрепятстват. Не унивайте и изчакайте следващия подходящ момент, когато да опитате отново. Не прекалявайте обаче, ако имате повече от 3 отказа, то най-вероятно не е защото човекът, който искате да поканите на среща, е възпрепятстван, а защото умишлено ви отбягва. При този сценарии най-добре е да се откажете и да изчакате времето да ви срещне с подходящия човек.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия