Какво разкриват гальовните имена, с които се обръща гаджето към вас

2013-10-15 12:15:00
Какво разкриват гальовните имена, с които се обръща гаджето към вас
Снимка: Dreamstime

Когато двама души се обичат, те се държат мило един към друг и показват любовта си с жестове и думи. Повечето двойки си имат специални мили обръщения, които употребяват, когато си говорят. Гальовните имена, които използваш ти и гаджето ти, показват доста за намеренията, които имате един към друг. Ако не си сигурeн/сигурна в своите или нейните/неговите чувства, виж какъв е смисълът на някои от най-разпространените любовни обръщения:

 

Лични имена – въпреки че повечето влюбени използват гальовни имена, когато си говорят, има такива, които предпочитат личните. Ако сте от тях, то явно връзката ви е сериозна, двамата не обичате лигавщините и се възприемате като равнопоставени. Това от една страна е добре, но от друга се лишавате напълно съзнателно от романтиката и милите моменти, които има всяка една връзка. Отпуснете се и се дръжте мило един с друг. Гальовните обръщения не ви правят лигльовци, те просто показват на околните, че обичате и сте обичани, а какво по-хубаво от това?

 

Царствени имена – сигурно ти е кеф, когато гаджето ти използва такива обръщения, но е хубаво да си имаш едно на ум. Някои хора не могат да казват истината в очите и използват заобиколни начини да го направят. Когато един мъж нарича приятелката си „принцесо“, може би, иска да й каже, че се държи прекалено лигави и надуто. А, може би, просто се кефи на това обръщения.

 

Сладникави обръщения – в тази категория попадат доста имена, като ще разгледаме поотделно някои от тях:

 

 

Бебе / бебо – хората, които използват това обръщение за половинката си, често не я взимат на сериозно и се чувстват по-зрели от нея. В това няма нищо лошо, стига да се чувствате добре във връзката си и единият да не си позволява волности, понеже се има за нещо повече.

 

Малката/ малчо – това обръщение се използва основно от мъже и то предимно от по-възрастни. Когато разликата ви е няколко години, мъжът има чувството, че трябва постоянно да обгрижва половинката си. В неговите очи тя е слаба, беззащитна, малка и крехка и затова често я нарича „малката ми“. Обръщението „малчо“ пък се използва от момичета, които си имат по-малки гаджета – от няколко месеца до няколко години.

 

Бонбонче – звучи доста мило и това обръщение е наистина такова. Използва се от наистина влюбени мъже и жени, които искат да „изхрускат“ гаджето си. Радвайте се, че имате такъв човек до себе си, защото той е спокойна личност, която винаги ще ви подкрепя и ще бъде на ваша страна.

 

Мишле/зайче – в неговите/нейните очи вие сте спокоен и беззащитен човек, който има нужда от закрила. Мъжете, които използват такива обръщения, са силно привързани към половинката си и се възприемат като закрилници. За съжаление, повечето от тях не смятат, че приятелката им е равнопоставен партньор в тяхната връзка. Мъжете обичат да бъдат наричани „зайо“, защото свързват това галено име с еротика и страстни креватни подвизи.

 

Слънце – хората, които не могат и ден без половинката си, но не искат да си го признаят, често използват това обръщение като галено име. Те правят всичко, за да угодят на гаджето си и той/тя да се чувства щастлив/а.

 

Мечо / мецанке – лоялните хора обичат да използват това обръщение. Те търсят закрила у партньора си, като в същото време са му верни до гроб. Обичат безрезервно своя/та любим/а и обичат да са в прегръдките му/й.

Снимка: Dreamstime


Писано / коте – хората, които използват това обръщение, гледат на половинката си като на красива, чаровна, гальовна и мъркаща личност, но и леко опасно – точно като котките. И все пак това галено име се използва от чувствителни хора, които на пръв поглед изглеждат корави, но всъщност са нежни и раними.

 

Съкровище – това галено име е едно от най-разпространените, затова ние ви съветваме да го избягвате. По принцип хората, които го харесват, умеят да се адаптират в нова среда, общителни личности са и възприемат всяка своя връзка като нещо много сериозно и ценно.

 

Darling – в превод на български език тази дума означава „скъпа“, „мили“ и пр. Използва се от хора, които искат да покажат на човека до себе си, че той е изключително скъп и ценен за тях, но не искат да го направят с изтъркани обръщения. Затова използват английския вариант на думата. Тези хора определено са хитри и умеят да намерят изход от всяка една ситуация. Държат на половинката си и обичат да доказват любовта си с думи и жестове.

 

Снимка: Dreamstime

 

Непретенциозни обръщения – по-горе изброихме най-комерсиалните гальовни имена, които използват двойките. Има обаче и такива, които не са така разпространени, но въпреки това са мили. Става въпрос за непретенциозните никове. Някои хора не смятат за нужно да използват обръщения като „зайо“, „котенце“, „мила“ и т.н. Те предпочитат да измислят съкратен вариант на името на половинката си. Ако тя се казва Йоанна, той с удоволствие и с много любов ще й вика Йо. Ако той се казва Боян, тя би предпочела да му вика Бо. Разбира се, хората, които не си падат по гальовните обръщения, може да си измислят нещо, което няма нищо общо с името, но въпреки това е готино и мило. Оставете въображението ви да работи и си измислете уникални имена, с които ще се различавате от масата влюбени двойки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tori
преди 10 години

А къде са "чудовище", "кашкавалче" и "шоколадче"?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия