Какво притеснява жените за състоянието им "там долу"?

2013-10-15 12:59:00
Какво притеснява жените за състоянието им
Снимка: Dreamstime

Сексът представлява сношение между двама души. В днешно време обаче думата има по-широко значение – тя означава не само съвкуплението, но и всякакъв интимен физически контакт с цел удовлетворяване на сексуалното желание. По принцип мъжете са известни с това, че мислят за секс редовно и го искат често, докато дамите са по-кротки в това отношение. Или поне така се твърди.

 

Представителите на силния пол понякога се притесняват дали всичко им е наред „там долу“, но същото се случва и с жените. Дамите също си имат своите притеснения. Вижте кои са те и струва ли си да се тревожат:

 

 

Прекалено влажна съм - някои представителки на нежния пол се притесняват, когато отделят прекалено много секрет по време на секс. Това обаче е нормално при жените, които имат високо ниво на естроген в кръвта. По принцип няма повод за притеснение. Единственият проблем, който може да възникне, е че единият от двамата партньори ще остане незадоволен от сексуалния акт. Защо? Причината е, че когато естествената смазка е прекалено много, тя намалява силата на триене на мъжкия член в стените на влагалището. Ако смятате, че отделяте прекалено много секрет по време на секс, променете хранителния си режим, защото той също оказва влияние. Постарайте се по-рядко да консумирате силни подправки, защото те стимулират процеса.

 

Ако все пак това ви притеснявате, посетете гинеколога си. Той ще ви назначи изследвания и лечебен план. При някои жени секрецията намалява, когато започнат да приемат противозачатъчни лекарства, защото те ограничават производството на определени хормони и намаляват количеството на смазката.

 

Прекалено суха съм – докато някои жени се оплакват от прекалена влажност, други мечтаят за такава. Има жени, които се сухи, дори когато са възбудени. Причините може да са физиологически, но може и да са психически. Ако вече сте си направили необходимите изследвания и сте сигурни, че не страдате от болести, предавани по полов път, то трябва да потърсите причината някъде другаде. Може би, вече не обичате гаджето си? Може би, сте загубили желание за секс /това често става, когато една жена започне да приема противозачатъчни хапчета/? А дали пък не страдате от „вагинизъм“, но гинекологът ви не е успял да го установи?

 

Снимка: Dreamstime

 

Жените, които са били насилвани сексуално като малки, подсъзнателно или не изпитват страх от секса. Това е една от причините да не се овлажняват по време на любовната игра. Има такива, които просто не обичат да правят секс и рядко имат настроение за това и поради тази причина им е трудно да се настроят на сексуална вълна. Но някои просто са си сухи. За да решат проблема си, просто трябва да използват лубриканти. Те са безвредни и определено ще бъдат полезни при двойките, които имат този проблем.

 

Прекалено широка съм – както мъжете, така и жените се притесняват за половия си орган. Докато представителите на силния пол се тревожат, че им е малък, дамите се притесняват, че са прекалено широки и по този начин не могат да доставят нужното удоволствие на интимния си партньор. Място за тревога няма! Не се поддавайте на сексуалния стереотип, че колкото по-тясно е влагалището на една жена, толкова по-хубав е сексът с нея. Размерът на вагината е индивидуален за всяка жена, като това не зависи нито от ръста, нито от теглото, нито от расата и т.н. Това, което наистина оказва влияние, е размерът на костите на малкия таз, което е наследствено.

 

Вместо да се притесняваш за глупости, отпусни се по време на секс и се наслаждавай на случващото се. Все пак жените са тези, които твърдят, че размерът няма значение, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия