Рисковете, които крие сексът

2013-10-03 12:24:00
Рисковете, които крие сексът
Снимка: Dreamstime

Сексът може да ти доставя огромно удоволствие, но понякога ти носи и неприятности. Да, става въпрос за здравословни проблеми. Ако не искаш да посещаваш редовно доктори и да излагаш здравето си на риск, пази се преди, по време и след секс. Винаги използвай презервативи, поддържай хигиената си на ниво и не бъди интимен/на с някой, който е болен.

 

 

Не си мисли, че болестите се предават само по време на секс. Трябва винаги ръцете на теб и твоя партньор да са измити, за да не си докарате излишни инфекции. Вагината на никое момиче няма да реагира добре на мръсни ръце. При представителите този проблем не е толкова голям, защото инфекциите проникват по-трудно, но дамите са предразположени, затова трябва да се пазят.

 

Оралният секс не се практикува от всички двойки, но въпреки това е доста широко разпространен. Когато един човек има херпес на устата, той може да го пренесе по време на секс на партньора си, дори в момента да няма видима раничка. Също така оралната любов може да ти донесе и гонорея на гърлото. Ако нямаш достатъчно доверие на интимния си партньор, по-добре не му доставяй това удоволствие и се грижи за здравето си.

 

Аналният секс е тема „табу“, но това не означава, че хората не го практикуват. Ако ти също го харесваш, трябва да запомниш нещо много важно – презервативът трябва да се смени, когато решиш да смениш аналния секс с вагинален. В ануса има доста микроби, които са в състояние да създадат сериозни здравословни проблеми, ако попаднат във вагината на жената. Затова не пестете пари и сменете презерватива!

 

Освен от болести, предавани по полов път, дамите трябва да се пазят и от нежелана бременност. Най-добрият вариант, особено за тийнейджърите, са презервативите. По-добре не пийте противозачатъчни от рано, защото в тях има доста хормони, които не са полезни за здравето. Използвайте качествени кондоми и няма да имате проблеми. Ако все пак се случи някакъв фаул и попадне семенна течност в теб, трябва да изпиеш хапче за спешна контрацепция, за да не се окаже, че след 9 месеца ще си имаш дете. Запомни обаче, че в тези таблетки има много хормони и не бива да се пият по-често от два пъти годишно. Те са за спешна контрацепция, а не за редовна!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия