Как да имаме перфектната целувка?

2013-10-07 10:00:00
Как да имаме перфектната целувка?
Снимка: Dreamstime

Да целунете човека, когото харесвате за първи път, може да бъде вълнуващо, но в същото време изнервящо. Не се притеснявайте - ако искате да целуне някого, всичко, което трябва да направите е да се отпуснете, да се чувстватe удобно в тялото си и да следвате няколко основни лесни стъпки:

 

Освежете дъха си

 

Свежият дъх е изключително важен, освен ако не искатe да постигнете нокаут с първата си целувка. Затова уверете се, че сте измили зъбите си, преди да пристъпите към същинската част. Ако ситуацията не позволява използвайте дъвка или ментов бонбон. Ако използвате обаче ментов бонбон, го направете около половин час преди срещата, защото иначе рискувате да ви усетят, че тайно сте се подготвяли за тази стъпка, което може да развали момента.

 

 

Изберете правилното място

 

Важно е вашата първа целувка да бъде в интимна или романтична атмосфера, защото тя ще бъде нещото, което ще помните до края на живота си, така че се постарайте да я направите специална. Разбира се, не е нужно да запалите хиляда свещи или пък да изнесете серенада с десетки музиканти.

 

Уверете се, че вашият партньор е готов

 

Както споменахме, по-рано - това е важен момент. Можете да изберете най-романтичното място, да имате дъх по-свеж от планинския полъх и какво ли още не, но всичко това няма да има значение, ако вашият партньор не е готов за целувка. Преди да споделите целувката, уверете се, че харесваният от вас човек, също си пада по вас. Вгледайте се внимателно в действията му и ще намерите отговора, който търсите.

 

Осъществете физически контакт

 

Приближете се максимално близко до човека, когото искате да целунете. Ако сте седнали един до друг, може да прекарате ръка в косата на партньора си или пък да я поставите около лицето му. Добре е, преди да пристъпите към същинското целуване, да задържите за момент погледа си върху отсрещния, с което да покажете намерението си. След което, приближете лицето си на сантиметри от неговото. Направили всички изброени стъпки по-горе, не ви остава нищо друго, освен да се целунете. Не се колебайте. Ако двамата сте стигнали толкова далеч, то е ясно, че сте развълнувани от целувката помежду ви. Внимателно докоснете устни и постепенно можете да прибавите език. Докоснете ли устни, то всичко останало ще се случи от само себе си.

 

Ако дори и след спазването на стъпките сте разочаровани от целувката, не се притеснявайте. Не вие сте виновни, нито пък начинът е грешен, просто често първите целувки не се получават, защото хората са прекалено нервни и съсредоточени в начина, по който ще изпълнят действието. С практиката всичко това се изчиства и накрая ще осъзнаете, че когато се чувствате добре с избрани човек целувката е естествено действие, което дори несъзнателно извършвате.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия