Няколко важни въпроса, свързани с първия път ...

2013-09-17 15:43:00
Няколко важни въпроса, свързани с първия път ...
Снимка: Dreamstime

Загубата на девственост определено е важен момент от живота на тийнейджърите. Казвам от техния живот, защото повечето момчета и момичета правят секс за пръв път, именно докато са юноши. Някои от тях не намират подходящ човек или не се чувстват готови и го правят след 20-годишна възраст, но в днешно време те не са никак много. Колкото и статии да има относно „първият път“, тийнейджърите винаги имат въпроси, чиито отговори не знаят. За да бъдете максимално подготвени и да изживеете този прекрасен момент без излишни притеснения, прочетете написаното по-долу. Със сигурност ще ви бъде полезно.

 

Какво ми е нужно за първия път?

Разбира се, че най-баналният отговор е – презерватив. Няма значение дали правиш секс за пръв път или за десети, кондом трябва да се ползва, за да се предпазваш от болести, предавани по полов път и нежелана бременност. Научи ще още от началото да бъдеш стриктна и да се грижиш за здравето си, за да не си докараш излишни проблеми. Също така си носи удобно бельо, ако си решил/а да си с някакво по-сексапилно, но в същото време по-неудобно.

 

 

Боли ли?

При мъжете като цяло не се усеща болка, но някои от тях твърдят, че има известно напрежение. Нормално, все пак им е за пръв път и се притесняват. При жените нещата са малко по-различни. При някои от тях липсва болка, при други има, но е търпима. За да мине всичко максимално добре, просто се отпуснете. Колкото по-напрегнати сте, толкова повече са ви се стегнали мускулите /което е проблем основно при момичетата/ и има болка.

 

През коя част от денонощието е най-добре да го направя?

Всеки човек обича да прави секс по различно време. Щом си девствен/а, няма как да знаеш какви са твоите предпочитания. За да имате достатъчно време и да не пришпорвате нещата излишно, най-добре е да заминете някъде заедно за уикенда. Така моментът ще дойде от само себе си.

 

Къде да го направим за пръв път?

Един от най-големите проблеми на тийнейджърите е намирането на място за секс. Това не е толкова трудно, когато двамата родители работят, но понякога наистина е трудно на младите да си намерят местенце, където могат да се радват един на друг. Хубаво е поне първият път да ти е спокойно. Затова не го прави в колата, по време на купон, у вас, докато родителите ти са в другата стая и т.н. Отидете някъде на екскурзия, наемете си стая и го направете на спокойствие и с презерватив!

 

Какво да ям/пия, преди да правя секс за пръв път?

Не е нужно да се храниш по специален начин, просто трябва да избягваш тежката и мазна храна. Както и алкохолът. По-добре хапни нещо леко и не консумирай спиртни напитки. Да, определено ще ти стане по-спокойно, но рискуваш да не си спомняш нищо, ако прекалиш с алкохола или да не можеш да получиш ерекция /ако си момче/.

 

Коя поза е подходяща за девственици?

Повечето хора, които правят секс за пръв път, започват с „мисионерската“. При нея проникването е най-безболезнено и лесно. Затова започни и ти с нея. След това може да смените с някоя друга.

 

Снимка: Dreamstime

 

И най-важният въпрос: Какво да очаквам от първия път?

Както вече споменахме, това е наистина важен момент за тийнейджърите. Момичетата са по-сантиментални и го приемат по-лично, но и момчетата определено се вълнуват. Но какво точно да очакваш? Първият път определено ще е смесица от чувства – ще се вълнуваш, ще се страхуваш, ще ти бъде приятно, но и в същото време може да те боли. Първият път ще бъде вълнуващ, но най-вероятно няма да бъде най-хубавият, поне надали ще е най-възбуждащият. Но с времето сексът, който правиш, ще става все по-хубав и по-хубав. Затова не се ядосвай, ако първият ти път не е минал по мед и масло. Това е нещо напълно нормално.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия