Не правете секс за една нощ - води до депресия

2013-09-16 16:59:00
Не правете секс за една нощ - води до депресия
Снимка: Dreamstime

За някои хора сексът за една нощ е нещо, което никога не биха направили, а за други е едно готино изживяване, което разнообразява живота им. Е, всеки с гледната си точка. Хубаво е обаче да знаете, че статистиката показва, че сексът за една нощ може да повлияе негативно на психиката ви и дори да ви доведе до сериозна депресия.

 

 

Учените твърдят, че нивото на общата тревожност сред мъжете и жените, които наскоро да имали случаен сексуален контакт, е по-високо в сравнение с тези, които не са привърженици на секса за една нощ. Интересен е фактът, че в последно време мъжете са тези, които ценят повече семейния живот, а жените все по-често изневеряват. Според специалистите причината е нарастващата финансова независимост на жените.

 

След редица изследвания, обхванали почти 4 000 хетеросексуални студенти от мъжки и женски пол между 18 и 25-годишна възраст, стана ясно, че 26% от тях са правили секс за една нощ, след което са се чувствали депресирани дни наред. Повечето от тях били мъже, но и при двата пола се наблюдава промяна в настроението след случаен сексуален акт.

 

При някои хора сексът за една нощ се отразява доста пагубно. Те не просто нямат настроение, тези мъже и жени изпадат в депресия и губят желание за всякакви социални контакти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
diditen
преди 10 години

А аз мислех, че има обратния ефект :D

Fisherman
преди 10 години

Подяволите,мислех си,че просто това за отношения за узрели хора.

papugai
преди 10 години

А депресията я лекуват с ходене по дискотеки, получава се затворен кръг.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия