Защо трябва да се ожениш/омъжиш девствен/а?

2013-08-07 12:31:00
Защо трябва да се ожениш/омъжиш девствен/а?
Снимка: Dreamstime

Всеки е наясно с факта, че в днешно време тийнейджърите губят девствеността си прекалено рано. Нормално ли е едно момиче, което все още е недостатъчно развито – както физически, така и психически – да смята, че е време да прави секс? Та какво знае една 13-14-годишна девойка за любовта между двама души, за вплитането на телата им като начин да изразят чувствата си един към друг? Абсолютно нищо. Това, което си мисли, че знае е продиктувано от филмите, които е гледала и от нещата, които е слушала.

 

Какво стана с въздържанието от секс преди брак?

 

В днешно време това е отживелица, даже по-лошо – това е повод за подигравки. Голяма част от тийнейджърите правят секс, не защото имат нужда, а защото техните приятели вече са го направили и те не искат да изостанат и да им се подиграват. Но сексът не е състезание, а удоволствие. Идеята не е да го направиш с някого, идеята е да се отдадеш на човек, към когото имаш наистина силни и истински чувства. Това обаче няма как да го разбереш, когато си на 14 години.

 

 

Повечето съвременни тийнейджъри водят сексуален живот със своите гаджета. Момчетата уж искат да правят секс, а момичетата се чувстват задължени да дават, за да не ги сметнат за задръстени. Връзките при повечето младежи обаче са краткотрайни – от няколко седмици до няколко месеца и рядко до 1-2 години. След като веднъж са загубили девствеността си, тийнейджърите правят секс с всяко следващо гадже, защото смятат, че истинската връзка се основава на редовните сексуални преживявания. Груба грешка! За да бъдат двама души заедно, да се обичат и всичко да върви добре помежду им, те трябва да се обичат, уважават и да си вярват. Могат да го постигнат и без да правят секс.

 

Преди време бракът беше нещо съвсем нормално. Сега обаче сякаш е излишно. Според младежите това е отживяла институция и голяма част от тях нямат намерение да минават под венчилото. В днешно време голяма част от младите двойки живеят на семейни начела от години, но нямат желание да узаконяват връзката си. Те знаят, че бракът няма да ги направи по-щастливи.

 

Какво всъщност означава да си девствен?

 

При момичетата загубата на девствеността се свързва с разкъсването на химена и проникването на мъжки полов орган във вагината. При мъжете обаче няма физически белег. От друга страна обаче девствеността има и морален аспект. Дали си правил секс или не, не от значение за това какъв човек си. Ти си си един и същ както с нула сексуални партньори, така и с повече от един.

 

Сексът може да бъде положително преживяване, стига да бъде споделен с правилния човек и стига да се вземат достатъчно предпазни мерки. Статистиката относно болестите, предавани по полов път, е изключително мрачна. Ежедневно в света около 14 000 души продължават да се заразяват с ХИВ вируса, който причинява СПИН, като на 50% от тях им се случва между 15 и 24-годишна възраст. Причината? Не ползват презервативи и често си сменят сексуалните партньори.

 

Другата мрачна статистика е свързана с абортите. За съжаление, България е на едно от първите места по брой на абортите и ражданията от тийнейджърки между 15 и 19-годишна възраст. Това е и една от причините да се намали раждаемостта в страната ни. Младите момичета често ходят да правят аборти „на черно“ , защото нямат 18 години и се страхуват да споделят на родителите си, че са бременни. Тези лекари обаче не са от най-добрите и понякога осакатяват девойките за цял живот – лишават ги от възможността да бъдат майки. Преди години в страната ни бездетните семейства са били 10%, а сега са с 5% повече.

 

Снимка: Dreamstime


Защо е хубаво човек да не прави секс преди брака?

 

Сигурно ще ви се стори смешно, но липсата на секс дава възможност двама души да изградят здрава, емоционална и любовна връзка помежду си. По този начин влюбените гледат един на друг като на личности, а не като на хора, с които имат здрава връзка и си прекарват добре в леглото. Не, че има нещо лошо да правите хубав секс. Напротив, няма! Но не следвайте принципа, че трябва първо да проверите дали си пасвате в леглото, преди да създадете сериозна връзка. Когато двама души си пасват идеално душевно, те си отиват и под завивките.

 

Въздържането от секс преди брака реално подсилва сексуалното желание. Когато гледаш на него като на нещо специално, нещо, което ще изживееш с наистина специален за теб човек, то няма как да не изпиташ огромно удоволствие, когато го направиш. Започнеш ли да правиш секс от тийнейджърските си години, лишаваш себе си да изпиташ това удоволствие.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
diditen
преди 11 години

В кой век живеем, че забравих?! Това наистина е отживелица, нека всеки да прави секс, когато се почувства готов.

tanya-1971-bg
преди 11 години

Аз се омъжих на 20 години и бях девствена. Зад гърба си имам 22 години щастлив брак. Мисля, че това също е причина, за стабилна връзка. Никога няма да чуя въпроса, преди мен с кого си била?

Bukuuu
преди 11 години

@DeniseWallace, при мен е същата работа. И аз съм на 19, даже отивам към 20, но все още не се чувствам готова, а и все още не съм намерила подходящия партньор.

Die Young
преди 11 години

На скоро две мои приятелки (на 14 и 15), уж добре възпитани момичета, забременяха и едната абортира, другата го запази. Не зависимо дали се пазиш, такива неща се случват постоянно. И случи ли ти се нещо подобно на такава ранна възраст, ти губиш невинността на детството. Въобще сексът е знак за зрялост. Никога няма да направя грешката да порасна преждевременно :)

Samo Botev Plovdiv
преди 11 години

До DeniseWallace: Разбира се , че е така. Няма за къде да бързаш да пораснеш. Пораснеш ли веднъж - никога повече няма да си дете!

DeniseWallace
преди 11 години

На 19 съм и съм девствена. Може би трябва да съм горда от този факт..не знам.. все си ми е тая, не се чувствам достатъчно пораснала психически и физически за да започна полов живот. Все още се чувствам дете. :3

papugai
преди 11 години

В една статия обясняват ползата от свирките, в следващата обръщат и възхваляват девствеността.Заемате позиция и държите на нея, а не да се въртите в кръг.

FunkyPie
преди 11 години

а друг е въпроса че може да не се ожениш никога

mayaaa
преди 11 години

Оле не... Едно е да не го правиш на 14, а съвсем друго да си чакаш докато се омъжиш. Това, че не трябва да правиш секс преди брака, наистина е отживяло и въобще не смятам, че е правилно мислене...

marilyn
преди 11 години

Глупости пълни... Ако човек реши, че е готов за семейство на 30 години (примерно) до тогава да не докосва човешко същество от другия пол ли?? Ама и вие ги пишете едни...

Samo Botev Plovdiv
преди 11 години

Който иска , да остава девствен , като мен. Друг е въпросът , че няма такива и да си девствен е все едно да си обратен.

FunkyPie
преди 11 години

тая статия сама си противоречи на места

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия