Важно: първият път влияе върху целия ти сексуален живот!

2013-07-31 16:16:00
Важно: първият път влияе върху целия ти сексуален живот!
Снимка: Dreamstime

Повечето тийнейджъри смятат, че няма значение кога, как и с кого ще загубят девствеността си, важното е това да стане, за да не ги смятат околните за задръстени. Първият път обаче е много важен момент от живота и трябва да изберете правилния човек, преди да му се отдадете. Все пак това е спомен за цял живот, а наскоро стана ясно, че загубата на девствеността оказва влияние на сексуалния ни живот занапред.

 

 

Учените решили да направят проучване, в което взели участие 330 млади мъже и жени. Те трябвало да отговорят на няколко въпроса: „Кога сте правили секс за пръв път?“, “Какви емоции изпитвате, когато се сетите за загубата на девствеността си?”, “Доволни ли сте от сексуалния живот, който водите в момента?” и др.

 

Резултатите показали, че хората, които са били физически и емоционално задоволени първия път, когато са правили секс, имат по-пълноценен сексуален живот в сравнение с тези, които нямат положителни спомени от загубата на девствеността си. Също така тези, които са се чувствали обичани и уважавани от човека, с когото са правили секс за пръв път, имат по-задоволяващи сексуални контакти в момента. И обратното – тези, които са го направили с човек, който не ги обича, не са доволни от сексуалния живот, който имат в момента.

 

Според специалистите първият сексуален контакт може да създаде както положителна, така и отрицателна нагласа към секса в бъдеще.

 

За да не съжаляваш след време, че си прибързал/а, обмисли внимателно тази голяма стъпка в живота си. Първо трябва да срещнеш правилния човек, а след това да му се отдаваш. Не прави секс, само защото повечето ти приятели/ки вече са го направили. Техният личен живот не засяга теб и обратното. Все пък загубата на девственост е спомен, който ще имаш цял живот, нека си спомняш за първия ти път с усмивка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия