Овладей скандалите с половинката

2013-07-20 18:00:00
Овладей скандалите с половинката
Снимка: Dreamstime

Всеки, който някога е имал по-дълги взаимоотношения с друг човек, знае, че скандалите и споровете са неизбежни. Разногласията присъстват във всяка връзка, но от вас самите зависи как ще ги разрешавате и какви ще бъдат последствията от тях. Ако не искате всеки скандал да тегне като облак над взаимоотношенията ви с любимия човек, следвайте нашите прости правила за това как да се справяте с подобни неприятни ситуации.

 

 

Разногласията са нормални

 

На първо място, много е важно да проумеете, че невинаги с половинката ви ще бъдете на едно и също мнение. Това обаче не бива да ви плаши. Споровете са нормални и дори могат да бъдат полезни за връзката ви, стига да не се превръщат в ежедневие. Те могат да ви помогнат да се опознаете по-добре и да се напаснете един към друг.

 

Ако си мислите, че вашите приятели не се карат с партньорите си – вероятно грешите. Дори и перфектните двойки си имат своите разногласия, така че не превръщайте подобно нещо в повод за големи драми.

 

 

Не повишавайте тон

 

Когато спорите с някого, без значение дали това е интимния ви партньор или друг близък човек, избягвайте да повишавате тон. Това изнервя излишно обстановката. Говорете спокойно и не прекъсвайте отсрещната страна. Така и двамата ще се чувствате по-комфортно, когато излагате гледните си точки. Нещо повече – ще покажете, че се уважавате и зачитате мнението си, което е важно за просъществуването на връзката ви.

 

Научете се на компромиси

 

Във всяка връзка има моменти, в които двамата партньори трябва да правят компромиси. В името на доброто разбирателство понякога е хубаво да отстъпвате. Никога обаче не забравяйте, че компромисите трябва да се правят и от двете страни. Не допускайте само вие да сте тези, които се съгласяват и примиряват с желанията и мнението на партньора си. Той също трябва да се научи да прави компромиси във ваша полза.

 

Скандал

Снимка: Dreamstime

 

Не оставяйте проблема неразрешен

 

Постарайте се до края на деня всяко ваше разногласие да бъде разрешено. В противен случай у вас и у партньора ви ще се трупат излишни негативни чувства, които ще помрачат взаимоотношенията ви. Не го допускайте.

 

 

Оставете нещата да отминат

 

След като разрешите дадено разногласие, позволете на проблема да отмине. Не се връщайте към него отново и отново. Спестете си постоянните натяквания и негативните коментари. След като сте достигнали до компромисно решение, не е необходимо постоянно да си припомняте неприятната ситуация. Оставете я в миналото и продължете напред.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия