Създадоха апликация, която заменя противозачатъчните и презервативите

2013-07-15 11:15:00
Създадоха апликация, която заменя противозачатъчните и презервативите
Снимка: Dreamstime

Има два сигурни начина за предпазване от нежелана бременност – употреба на презервативи и на противозачатъчни хапчета. Всяка жена сама избира по какъв начин да се предпазва от нежелана бременност. Разликата е в това, че презервативите, освен от забременяване, предпазват и от болести, предавани по полов път. Така че ако нямате постоянен партньор или не сте сигурни в неговата вярност, използвайте кондоми.

 

 

Американска фирма създаде нова апликация за жените, които не обичат да използват кондоми и в същото време не са привърженички на противозачатъчните хапчета. Компанията разработи приложение, което показва кога потребителките могат да правят секс, без да има риск от забременяване, пише в. „Daily mail“.

 

Иновативното приложение е дело на 34-годишната Айда Тин. Потребителките трябва да вкарат данни от техните месечни цикли, за изпитаните менструални болки и техните промени в настроението. Апликацията изготвя точен портрет на жените въз основа на техните специфични алгоритми, разработени съвместно със специалисти по женски фертилитет.

 

Според записаните в приложението математически модели, приложението показва в кой период е най-ниска и най-висока вероятността от зачеване. Другото, което може да разбере една жена, е кога би изпитала последствията от постменструалния синдром.

 

Ние ви съветваме да НЕ се доверявате на никакви приложение! Ако не искате да се стига до нежелана бременност или болести, предавани по полов път - използвайте презервативи!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

Аха. А СПИН-ът не се брои, нали?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия