Съпруга или любовница – какво е изписано на лицето ти?

2013-07-11 18:21:00
Съпруга или любовница – какво е изписано на лицето ти?
Снимка: sxc.hu

Възможно ли е лицето на една жена да е определящо за характера на любовните ѝ връзки? Оказва се, че да. Шотландски учени откриха силна връзка между формата на женското лице и предпочитанията на представителите на силния за съпруги и любовници, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Специалисти от университетите в Стърлинг и Глазгоу провели експеримент с участието на стотици хетеросексуални мъже. Всички те трябвало да разглеждат снимки на женски лица, като всяко от тях било представено по два пъти – веднъж с по-женски черти и веднъж с по-мъжки черти. След това участниците в изследването трябвало да определят коя представителка на нежния пол предпочитат за съпруга и коя – за любовница.

 

Оказало се, че в повечето случаи за краткосрочна авантюра се предпочитат нежните създания, които притежават по-женствени черти на лицето – плътни устни, закръглени бузи и фина челюст с леко заострена брадичка. Дамите с по-мъжки черти били предпочетени за по-дългосрочни и сериозни връзки.

 

Според учените наблюдаваното явление се дължи на естествената склонност на мъжете да си намерят вярна съпруга, която ще им осигури потомство. Ето защо, макар и да се чувстват по-силно привлечени от красотата на представителките на нежния пол с женствени черти на лицето, те в крайна сметка предпочитат да се задомят с по-малко привлекателни дами, които не биват заглеждани прекалено от другите мъже.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия