Любовница или съпруга? Изберете сами!

Най-често те са млади, необвързани и лесно се втурват в приключения с женени мъже. Те имат доста предимства пред съпругите, но рядко печелят играта. Защо тогава го правят? Неомъжените дами, или пък разведените, рядко споделят, дори и с най-близ

2011-10-02 14:40:35
Любовница или съпруга? Изберете сами!
Най-често те са млади, необвързани и лесно се втурват в приключения с женени мъже.
Те имат доста предимства пред съпругите, но рядко печелят играта. Защо тогава го правят?

Неомъжените дами, или пък разведените, рядко споделят, дори и с най-близките, когато имат връзка с обвързан мъж. Все по-голям брой   жени, обаче, днес не смятат, че е грях връзката им със семейни господа.

Със сигурност няма жена, която да си представя ‘принца’ с халка на ръката, съпруга и деца.
И не са много онези, които търсят ‘кариера’ на любовница. Защото по-интелигентните от тях си дават сметка, че богатият им любовник може да им гарантира лукс само временно.   А и не са чак толкова много тези, които все пак успяват да се намърдат в  чуждото семейно  гнездо и да изритат титулярката.

Да бъдеш любовница на женен мъж никак не е лесно.  Месеци и години се губят в подобни връзки с минимални перспективи.  Докато се усети и са минали години, в които любовницата прекарва вечерите,  уикендите и празниците  обикновено сама.  И то по свой избор. Любовта се превръща в тежък кръст. И все пак  го правят. Защо?

Знае се, че младите момичета по принцип са привлечени от по-зрели мъже. А те обикновено най-често са женени. Освен това,  голяма част от днешните момичета,  са деца на разведени родители.  Те от малки са били наясно с изневерите на майките и бащите си, а по-късно следват същия пример.  Те не вярват в любовта за цял живот, не вярват  и в брака.  И подсъзнателно  търсят в лицето на по-възрастния мъж бащата, който им е липсвал.

Отначало става дума само за лек флирт, но... постепенно колелото се завърта.  Повечето жени, които са имали подобни връзки,  твърдят, че те не са искали да разрушат семейството на любовника си.  Някои дори изпитват угризения. Да, но когато  се влюбят, съпругата веднага става враг. В наивността си, тези млади дами вярват, че любовникът им е различен,  че той ще се разведе, че отдавна не обича жена си, че не спи с нея, че не я е напуснал досега само заради децата...Обикновено,  всички тези приказки са абсолютни лъжи.


Защо млади и красиви момичета не търсят партньори сред свободните мъже?  Ясно, увличат се по по-възрастни, защото те са по-опитни и излъчват сила и сигурност. Но в тази възраст младите дами трупат опит, а не изграждат връзка за цял живот.  А като ‘прогледнат’, започват да се оглеждат  за по-перспективен  партньор.

При 30-годишните, обаче, проблемът е доста по-сериозен.  Те са вече на възраст, бързат да се установят, копнеят за семейство и деца, а в тяхната среда няма подходящ мъж.

Всъщност, любовницата има някои предимства пред съпругата. Тя е нещо ново, или както се изразяват някои мъже - нещо чуждо, т.е. по-интересно. Двамата се радват един на друг без да ги смущават  проблеми като деца и бит.  Естествено , и сексът е по-интересен от този със съпругата, с която той е вече 10-15 години.  За мъжа любовницата е нещо като ‘бонус. Но въпреки предимствата си, доста често именно тя туби битката. Защото, когато семейството е застрашено и мъжът е подложен на натиск, той се отказва от този ‘бонус’.

За мъжа е най-лесно да си остане там където е бил досега, там където е свикнал, а не да му се налага да започва  всичко отначало, както и да изживява неприятностите около евентуален развод.  На всичкото отгоре, въпреки наличието на любовници, много мъже обичат искрено съпругите си и не искат да ги изгубят.

Отношението съпруга-любовница е ясно определено - те воюват за един и същи мъж. Според любовницата, съпругата е невротичка, която спъва съпруга си и го заплашва с децата. Съпругата пък приема любовницата като безчувствена сметкаджийка, която не уважава нравствените ценности.  Е, понякога на любовницата се случва да изтегли печелившата карта и да успее да изрита съпругата от семейното гнездо. Но... преди това тя трябва да си помисли хубавичко дали е готова  да живее с екссъпругата и с децата от първия  брак и то без никаква гаранция, че и тя, самата,  няма в един момент да се превърне в екссъпруга... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия