Каква е тайната на дългата любовна връзка?

2013-01-30 22:30:00
Каква е тайната на дългата любовна връзка?
Снимка: sxc.hu

Приятелството е най-важният аспект от една любовна връзка и стои в основата на нейната продължителност, смятат американски изследователи, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че сексът и силното физическо привличане далеч не са сред водещите фактори за изграждането на успешни романтични взаимоотношения между двама души. Много по-важно е поддържането на приятелство, взаимно уважение и доверие.

 

 

В проучването, доказващо тези твърдения, участвали 190 студенти със средна продължителност на настоящата си любовна връзка от 18 месеца. Всички те трябвало да попълнят въпросници, чрез които да разкрият колко и какво влагат във връзката си, кои са най-важните нейни аспекти според тях и как виждат бъдещето ѝ развитие.

 

След период от 4 месеца участниците били повикани отново. Оказало се, че 27% от тях са скъсали с половинката си. Анализирайки внимателно резултатите от изследването, специалистите открили, че това са именно хората, които са държали най-малко на прителските взаимоотношения с партньора си и са обръщали по-голямо внимание на други аспекти от връзката си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия