Колко е важно да си имаш гадже?

2013-06-13 10:15:00
Колко е важно да си имаш гадже?
Снимка: Dreamstime

Колко от вас сте били доволни от избора си на ново гадже и после сте бягали със 100 км/час от човека, който е съсипал живота ви? За съжаление, това се е случвало на всеки – на някои хора по-често, на други – по-рядко, но всеки знае за какво говорим. Как така се случва да се влюбим в идеалния и да се разделим с човек, когото не искаме да чуваме и виждаме? Възможна ли е такава метаморфоза в рамките на няколко месеца/години?

 

 

Да, факт е, че когато човек се влюби, той си слага розовите очила и светът за него вече е едно по-хубаво и изпълнено с любов място. С течение на времето обаче очилата започват да променят цвета си, докато накрая не стават прозрачни – тоест реалистични. Вече ясно виждаме предимствата и недостатъците на партньора си и започваме да се замисляме дали това е човекът за нас. Може ли да приемем неговите/нейните отрицателни качества или е по-добре да продължим с търсенето?

 

На всеки му се е случвало /особено на момичетата/ да прави нещо в името на любовта. Тук става дума както за дребни жестове, така и за по-големи. Колко от вас, когато са били тийнейджъри, са сменяли стила си музика, само защото техният/тяхната любим/а има други музикални предпочитания? Не ви ли се е случвало да изтеглите дискографията на любимата му/й група и после да правите всичко възможно да го/я впечатлите с познанията си? Но защо хората се променят? Защо смятате, че трябва да правите или харесвате същите нещо като него/нея, за да бъдете заедно? Забравихте ли, че противоположностите се привличат? А и редно ли е да губите идентичността си, за да си имате гадже? Определено НЕ!

 

Интересен е фактът, че повечето хора си падат по мъже и жени, които са от тяхната сфера. Шансът да видиш човек на изкуството заедно с финансист клони към нула. Сериозните хора, които работят скучни професии, също предпочитат някой от тяхната или подобна сфера, за да имат за какво да си говорят, а и защото смятат по-отпуснатите и забавни хора за... луди и инфантилни. Но всяка жаба да си знае гьола. Човек трябва да намери истинската си половинка, трябва да намери сродна душа, с която да живее в мир и разбирателство до края на дните си. Или поне това е идеята на връзките и брака, но невинаги се получава такава идилия. Важното е да не позволяваш на човека до себе си да те тормози и да те променя. Ти си уникален/на, ти подарък за планетата Земя и трябва да си останеш такъв/такава, каквато си. Не се занимавай с хора, които искат да те променят и да отнемат твоята идентичност.

 

Снимка: Dreamstime

 

Когато намериш истинската си половинка, ти ще откриеш ... себе си! Страхотният човек, в когото се влюбваме, сме самите ние. Затова не бъде с момче/момиче, което не отговаря на твоите изисквания и представи за партньор. Не прави компромиси със себе си. Да, всяка връзка има нужда от компромиси, но едно е да се съобразяваш с партньора си, знаейки, че той те обича, цени и иска да бъдете заедно, друго е да правиш компромиси с това, което искаш, само и само да не останеш сам/а. Няма нищо страшно известно време да си без гадже. Даже е много готино! Няма на кого да даваш обяснение къде отиваш, с кого си, защо си поздравил бившия/бившата и т.н. Правиш каквото си искаш, когато си поискаш. Разбира се, това, че имаш връзка, не бива да означава, че трябва да си на каишка и да искаш разрешение за нещата, които правиш, но все пак трябва да си имаш едно на ум и да се съобразяваш.

 

Когато усетиш, че нещата помежду ви не вървят и той/тя явно не е твоята истинска половинка, прекрати връзката. Няма смисъл да отлагаш решението и да се надяваш на чудо. Той/тя си е такъв/такава и ако това не ти допада – потърси си друг/а. Наоколо има толкова много хора, а той/тя е някъде там и също те търси ...

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Bomber
преди 11 години

Хората,които се променят за да се харесат на приятеля/приятелката и на околните няма да ги коментирамчовек не трябва да се нагажда според околните само и само за да се хареса


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия