Мъжете по-често се влюбват в приятелки

2013-05-14 21:48:00
Мъжете по-често се влюбват в приятелки
Снимка: sxc.hu

Много хора са на мнението, че не може да съществува истинско приятелство между мъж и жена. Не са никак малко обаче и тези, които са живото доказателство, че подобно твърдение няма нищо общо с реалността.

 

И все пак, колко често ни се случва да се влюбим в приятел и да искаме да имаме нещо повече от платонична връзка с него? Скорошно британско проучване намери отговора на този въпрос, пише “Female First”.

 

 

Оказва се, че мъжете се влюбват много по-често в своите приятелки, отколкото жените в приятелите си. Повече от половината от анкетираните представители на силния пол признават, че поне веднъж през живота си са имали подобно влечение. При жените този дял е двойно по-нисък – около 27%.

 

Имайки предвид какъв голям процент от мъжете изпитват романтични чувства към приятелките си, никак не е учудващо, че рано или късно много от приятелствата завършват със секс.

 

Обикновено жените са по-скептични към продължаването на топлите си взаимоотношения с приятел, с когото са спали. Всяка трета представителка на нежния пол смята, че след секс приятелството е немислимо, докато при мъжете по-малко от половината споделят подобен скептицизъм.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Мъж не може да бъде приятел със змия.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия