Впечатли я с… китара в ръката

2013-05-12 10:00:00
Впечатли я с… китара в ръката
Снимка: sxc.hu

Ако искате да вземете телефонния номер на непознато момиче, най-добре носете китара в ръцете си – така има най-голяма вероятност да получите зелена светлина за среща, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно френско проучване.

 

Специалистите от университета в Южен Бретан провели експеримент с участието на 20-годишен привлекателен младеж, за да установят, кои мъже са най-предпочитани от жените – спортистите, музикантите или тези, чието хоби на пръв поглед не може да бъде установено.

 

 

Доброволецът в изследването имал за задача да заговори 300 непознати млади жени на възраст между 18 и 22 години в търговски център. Към всички тях той подхождал по един и същи начин – казвал им, че са много красиви, и искал телефонния им номер, за да излязат някой път на среща. Заговаряйки първите 100 представителки на нежния пол, участникът в експеримента носел спортен сак в ръцете си. При следващите 100 той държал китара, а при останалите не носел нищо.

 

Резултатите от експеримента били смайващи. В 31% от случаите, в които доброволецът държал китара в ръцете си, той получавал телефонния номер на жените, които заговарял. Когато не носел нищо, той получил повече от два пъти по-малко положителни отговори – около 14%. Най-малък успех 20-годишният млад мъж имал със спортния сак – едва 9% от заговорените нежни създания му дали телефонния си номер.

 

Според учените това се дължи на факта, че китаристите, и като цяло музикантите, биват възприемани от представителките на нежния пол като по-романтични, вълнуващи и интересни. Спортистите пък обикновено са считани за женкари - ето защо те най-често удрят на камък при спонтанните свалки.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
skornex
преди 11 години

ахахахха от каде го извадихте тва :D

DENKAZ
преди 11 години

Пхах.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия