Няколко въпроса, които не бива да задаваш на гаджето си

2013-04-30 15:02:00
Няколко въпроса, които не бива да задаваш на гаджето си
Снимка: Dreamstime

Хората, които имат връзка и искат да я запазят, трябва да внимават какво говорят и правят. Това не означава да се държат фалшиво или често да си слагат маска, но в едни истински взаимоотношения човек не бива да бъде егоист. Затова, преди да попитате нещо, замислете се дали въпросът няма да нарани партньорът/ката ви или да го/я постави в неудобно положение. Вижте какви въпроси е хубаво да НЕ задавате на половинката си:

 

„Защо мълчиш? Какво си мислиш в момента?” – най-честият отговор на този въпрос е „Нищо”. И оттам се почва един безсмислен разговор ... „Ама как така нищо? Човек не може да седи и да не мисли за нищо... Кажи ми де!! Моля те!!” и т.н. Понякога хората релаксират като си мислят за глупости и скачат от тема в тема. В такива моменти е невъзможно да се обясни за какво мислят. Затова по-добре не задавайте този въпрос. Ако гаджето ви иска да ви сподели нещо, ще го направи и без да го притискате.

 

 

„Забелязах, че го/я заглеждаш.. Да не ти харесва?” – няма нищо лошо човек да гледа хората около себе си, без значение дали се заглежда по представители на своя пол или на противоположния. Голяма част от жените оглеждат останалите представителки на нежния пол, защото искат да знаят как се развива конкуренцията. Когато един човек е красив, няма нищо лошо да му се обърне внимание. Това, че гаджето ти е погледнало за няколко секунди някого, не означава, че си пада по него, че харесва този човек повече от вас или, че вече не ви обича. Какво лошо има да се цени красотата на хората, ако това не влияе пагубно на връзката ви? Вместо да ревнувате излишно и да ядосвате половинката си, покажете самочувствие и си замълчете.

 

„Смяташ ли, че тази рокля ми седи добре?” – това е един от любимите въпроси на жените. Те обичат да питат половинката си дали изглеждат дебели, дали тези панталони не ги правят дебели и т.н. Мъжете обаче си падат по уверени дами и е по-добре да не показвате излишни комплекси. Щом този човек е с вас, значи ви харесва такава, каквато сте. Не се притестявайте и излъчвайте увереност – това е доста секси.

 

„Наистина ли ме обичаш?” – този въпрос е изключително излишен поради няколко причини ... Първо, ако не ви обича, значи няма да бъдете заедно. Второ, ако не ви обича и въпреки това този човек е преценил, че не е време да се разделите, няма да ви каже истината. И в двата случая няма смисъл да задавате този въпрос. Отделно, никой не обича да се съмняват в него, а това показва, че не вярвате в чувствата на половинката си. Някои хора не обичат да изразяват чувствата си с думи, но го правят с жестове и това е доста по-ценно, защото любовта се доказва ...

 

„Кой/коя от моите приятели/приятелки ти харесва?” – защо ви е да задавате този подвеждащ въпрос? Ако ви се отговори, че вие сте най-прекрасният човек и че никой не може да привлече вниманието на половинката ви, ще решите, че ви лъжат. Ако обаче ви се каже истината, сигурно ще се нацупите и ще избягвате гаджето ви и въпросният човек да са в една компания. По този начин ще ревнувате излишно и ще живеете в напрежение. Няма смисъл да си го причинявате.

 

„С колко момичета/момчета си спал/а преди мен?” – личният си е личен живот. Това, че двамата в момента сте двойка, не означава, че гаджето ни няма право да не ви споделя всичко. Напротив, всеки човек има неща, които искат да си останат за него си. Защо трябва да питате и да се ядосвате излишно за такива неща? На никой няма да му стане приятно, ако знае, че половинката му е имала доста сексуални партньори, в същото време не е нужно да се лъжете. Затова по-добре си спестете този въпрос. За ваше добро е!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
-Patrick.Star
преди 11 години

Престанете с еднотипните теми.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия