Мъжете били романтични личности ...

2013-04-24 11:31:00
Мъжете били романтични личности ...
Снимка: Dreamstime

Ако попиташ една жена дали смята, че представителите на силния пол са романтични личности, тя ще се изсмее и ще каже твърдо „Не!“. Но дали това е самата истина?

 

 

Според наскоро направено проучване мъжете са по-романтични от дамите, защото се влюбват по-лесно от пръв поглед, пише в. „Вашингтон пост“. 48% от анкетираните господа са се влюбвали от пръв поглед поне веднъж в живота си. Това се е случвало с едва 28% от представителките на нежния пол.

 

До тези резултати се стигнало, след като анкетираните отговорили на 1 300 въпроси, свързани със секса, избирането на интимен партньор и привличането. Оказало се, че 74% от хората са доволни от своите интимни връзки, а 66% са сигурни, че настоящият им партньор е тяхната истинска половинка. Също така станало ясно, че мъжете изневеряват по-често от жените – 33% спрямо 19. Интересен е фактът, че голяма част от анкетираните са на мнение, че правенето на секс без чувства не е изневяра.

 

Най-щастливите двойки са тези, които най-често общуват помежду си. За да може една връзка да бъде качествена, партньорите трябва редовно да си правят романтични изненади и да излизат на срещи извън дома. Също така благоприятно влияние има използването на умалителни имена, страстните целувки, масажите, държането за ръце и честото споменаване колко се обичаме и държим един на друг.

 

Според друго проучване обаче романтика в днешно време почти не се среща. Все повече хора биха избрали да бъдат богати, пред това да са влюбени.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия