Кръв след секс - опасно ли е?

2013-04-19 16:01:00
Кръв след секс - опасно ли е?
Снимка: Dreamstime

Сексът е удоволствие. Или поне би трябвало да носи само положителни емоции. Понякога обаче се случва да не е нещо чаааак толкова хубаво. Причините са няколко – липса на желание за секс, болка по време на акта, егоизъм от страна на интимния партньор и т.н.

 

Случвало ли ви се е след като се си прекарали добре с половинката да установите, че по бельото ви има няколко капки кръв? В такъв момент цялото удоволствие, което сте изпитали, отива на кино, защото се притеснявате какво се е случило, че се е появила кръв.

 

 

Една от причините е, че досега сте била девствена и това ви е първият път. Ако това е така, определено няма място за притеснения. Кръв има при по-голяма част от девствените момичета.

 

Другият вариант за появата на кръв по бельото ви е бурен секс, недостатъчно овлажняване и агресивно проникване от страна на интимния ви партньор, което е довело до протриване. Не се притеснявайте, ще ви мине, но следващият път бъдете по-внимателни, а ако смятате, че не се овлажнявате достатъчно – използвайте лубрикант.

 

При някои жени се появява мъничко количество кръв след употребата на някои видове контрацептиви.

 

Ако редовно ви се случва да имате кръв след секс, веднага посетете гинеколога си, защото най-вероятно имате нелекувани гинекологични заболявания като хламидия, гъбична инфекция, ендометрит, гонорея, ендометриоза и раничка на маточната шийка. А с тези болести шега не бива!

 

Има възможност да имате нерегулиран цикъл и затова да се е появила въпросната кръв. Другият вариант е цикълът ви да е свършил преди един-два дни и сексът да е предизвикал изтичане на остатъчна менструална кръв.

 

За да не гадаете какво ви има, ако усетите някакви проблеми – кръв след секс, болка по време на секс, ниско либидо и т.н., посетете гинеколога си. Той е специалист, ще ви каже какво е здравословното ви състояние и при нужда ще ви изпише подходящи медикаменти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия