Идеалната разлика във възрастта на двамата любовни партньори е 4 години и 4 месеца в полза на мъжа, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от Female First.

 

Широко разпространено е схващането, че представителят на силния пол трябва да е по-възрастният в една връзка. В това са убедени повече от 60% от анкетираните. За останалите годините нямат чак толкова голямо значение за любовните взаимоотношения между двама души.

 

 

 

Същевременно, въпреки че мнозинството от гласувалите смятат, че мъжът трябва да е по-възрастен от жената, с която се среща, повече от 1/3 от анкетираните признават, че съдят строго представителките на нежния пол, които излизат с много по-възрастни от тях господа. Както и сами се досещате, най-честият етикет, който бива поставен на подобни дами, е „златотърсачки”.

 

Една от главните причини, поради които жените избират по-възрастни мъже, се крие в необходимостта от финансова подкрепа и сигурност. Доказателство за това е, че цели 55% от анкетираните представителки на нежния пол признават, че не биха могли сами да изплащат вноските за жилището си.

 

Освен това по-възрастните мъже се свързват с по-богат житейски и сексуален опит, което също е сред техните основни плюсове в женските очи.

Автор: Илиана