За всеки пети сексът е единствената физическа активност

2013-02-17 17:15:00
За всеки пети сексът е единствената физическа активност
Снимка: sxc.hu

За всеки пети сексът с половинката е единствената малко по-интензивна физическа активност, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Въпреки че 87% от анкетираните се чувстват недоволни от своята фигура и 74% заявяват желание да подобрят физиката си, за 1/5 от тях заниманията между чаршафите са единствената дейност, с която те изобщо някога повишават сърдечната си честота.

 

 

Резултатите от проучването сочат още, че 61% от британците водят заседнал начин на живот. Едва 39% са тези, които се упражняват минимум три пъти седмично по най-малко 30 минути, спазвайки препоръките на здравните експерти.

 

Що се отнася до разделението между половете, оказва се, че жените са по-мързеливи от мъжете. Едва около 33% от дамите спортуват поне 2 пъти седмично, докато при представителите на силния пол този дял е 44%.

 

Най-често физическата активност на британците се изразява в следните дейности – секс, джогинг, колоездене, плуване, вдигане на тежести, аеробика, енергично ходене и йога.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия