Престани да контролираш гаджето си - то не е твоя собственост!

2013-02-11 12:59:00
Престани да контролираш гаджето си - то не е твоя собственост!
Снимка: Dreamstime

Няма нищо лошо да контролираш партньора си, стига да е в границите на нормалното. Но помни едно – половинката ти не е твоя собственост!

 

Има двойки, които се чуват постоянно по телефона и то не защото имат какво да си кажат, а за да се контролират. Никой обаче не обича ежедневно да отговаря на въпросите „Къде отиваш“, „С кого си?“, „Защо ще се виждате?“, „Колко време ще си навън?“ и т.н. За да не изглеждат разговорите ви като разпит, научете партньора си да ви споделя сам. Най-лесно ще стане, като му дадете пример със себе си и сами разказвате какво сте правили, с кого сте били и т.н.

 

 

Отучете се от постоянните телефонни обаждания, разпитите и забраните с кого да се вижда гаджето ви и с кого не. В началото на човек му се струва сладко, когато партньорът му се интересува къде е и с кого се вижда, но с времето това започва да тежи и все по-често става повод за скандали.

 

Защо някои хора изпитват чувство за собственост над половинката си?

 

Най-често причината е семейното възпитание. Нормално е, когато едно дете е ставало свидетел как родителите му постоянно са се проверявали, като порасне да си мисли, че няма нищо лошо в следенето. Но това не означава, че трябва да търпите поведението му/й. Седнете и поговорете сериозно на тази тема и му/й кажете, че няма смисъл да сте заедно, ако си нямате доверие.

 

Хората, които имат ниско самочувствие, често си мислят, че не заслужават човека до себе си и във всеки един момент ще го изгубят. Затова те постоянно се съмняват в него, като това постепенно убива чувствата на другия партньор, който е поставен под съмнение.

 

Според някои хора любовта е егоистична. Щом сте гаджета, значи той/тя няма право да излиза без вас, да се забавлява без вас и т.н. Това обаче не е истинска любов, защото чистата обич дава свобода на партньора и не го кара да се чувства като в клетка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия