Къде е границата между приятелството и емоционалната изневяра?

2016-10-30 15:15:00
Къде е границата между приятелството и емоционалната изневяра?
Снимка: Dreamstime

Случвало ли ви се е да се сприятелите с някое сладко момче/момиче или с бившето си гадже, с което не сте се чували от години и да усетите, че проявявате сериозен интерес към него/нея? В това няма нищо лошо, стига да не сте обвързани, но правите ли нещо нередно, ако си чатите със симпатягата, без знанието на гаджето ви? Може би, не, нали все пак не се целувате, не правите секс ... Но защо тогава трепвате всеки път, когато се чуете или когато ви докосне?

 

За някои хора емоционалната изневяра е много по-обидна от физическата. Защо? Защото при нея се влагат чувства. Напълно възможно е приятелството да се превърне в емоционален секс с течение на времето. Така вие изпитвате нужда да чувате и виждате този човек, без значение, че сте сериозно обвързани.

 

Къде е границата?

 

 

Разликата между платоничното приятелство и приятелството, което те кара да се вълнуваш всеки път, когато се чуете/видите е огромна. При първото липсва сексуално влечение, докато при второто ... ооо, вие мечтаете за този човек, искате този човек, чудите се дали да не обърнете гръб на всичко и да бъдете с този човек... определено при това „приятелство“ влечението е налице. Забелязали ли сте, че голяма част от разговорите ви се въртят около секса? Все пак е нормално да говорите за това с гаджето си, а не с друго момче/момиче, нали?

 

За съжаление, изневярата е нещо нормално. Не е приятно, но всеки човек е изневерявал или е хващал партньора си в измама. В днешно време това се случва доста по-лесно, благодарение на технологиите. Но е и доста по-лесно да хванеш гаджето си, че ти кръшка. Достатъчно е да провериш разпечатката от телефона му или да влезеш във Facebook профила му. Някои хора не се стараят да прикриват следите си и лесно биват заловени в крачка. Най-често хората изневеряват, когато нещо им липсва - редовен секс, откровени разговори, комплименти и т.н. Като цяло, когато се стигне до изневяра, вина имат и двамата партньори.

 

Склонен/на ли си да изневериш на гаджето си?

 

Ако досега си бил/а праведна, но понякога имаш чувството, че би изневерил/а на половинката си, ако ти се отдаде възможност, най-вероятно е въпрос на време това да се случи. Виж по какво може да разбереш дали си предразположен/а към изневери:

 

Както вече споменахме хората си изневеряват, когато нещо им липсва. Напълно нормално е да поискаш да говориш с друг/а, ако ти липсва комуникацията ти с половинката. Понякога малките недоразумения се превръщат в големи скандали. Вие си виждате с гаджето, но предпочитате да бъдете пестеливи откъм думи, за да не се скарате... отново. Така срещите ви се превръщат в наказание, а не в удоволствие. Мълчанието определено не е нещо, което да ви харесва и често, когато сте с гаджето, умирате от скука. Това ви кара да искате да прекарате времето си с други хора – хора, които искат да говорят с вас и го правят с усмивка на лицето.

 

Напълно възможно е да сте ежедневно с гаджето, но въпреки това да се чувствате самотни. А никой не иска да бъде сам на този свят. Ето защо вие предпочитате да се огледате и да потърсите човек, който ще бъде с вас, а не до вас.

 

Сексът може да не е най-важното нещо в една връзка, но определено е сред едни от най-важните неща. Ако вече не изпитвате влечение към партньора си, колкото и да се обичате и разбирате, вие ще започнете да оглеждате хората около вас. Някои от тях е напълно възможно да станат ваши секс половинки, с които да задоволявате нуждите си. Внимавайте с кого и какво правите online, защото изневярата може да бъде както физическа, така и емоционална! Често втората е доста по-болезнена!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия