Подобрете сексуалния си живот, като се откажете от месото

2012-11-26 11:39:00
Подобрете сексуалния си живот, като се откажете от месото
Снимка: Dreamstime

Голяма част от вегетарианците имат своя любима храна и това е соята, която е богата на полови хормони и засилва сексуалната активност. Според повечето месоядни хора вегетарианците са по-немощни и имат по-малко енергия, но това определено не е вярно, особено в леглото, пише в. „Дейли мейл“.

 

Според специалистите някои растителни продукти са в състояние да окажат влияние върху нивата на хормоните и засилват сексуалната активност.

 

 

Учените проследили в продължение на 11 месеца живота на вид червени листоядни маймуни, като си записвали с какво се хранели, колко често се сбивали, пощели и чифтосвали.

 

Резултатите показват, че колкото повече мъжките се хранели с листа на тропическо дърво, толкова по-високи станали нивата на половия хормон естрадиол и на хормона на стреса кортизол. Маймуните, които имали променени хормонални нива, прекарвали повече време в секс и по-малко в пощене.

 

Според учените холестеролът в месото, яйцата и млечните продукти може да запуши артериите и да намали потока на кръв към всички органи, включително и най-важните по време на секс.

 

Вегетарианците, особено тези, които са по-слаби, но и в по-добра физическа форма, страдат по-малко от сърдечносъдови заболявания, диабет, рак и затлъстяване, твърдят специалистите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия