Защо той не иска да правите секс?

2012-11-22 11:11:00
Защо той не иска да правите секс?
Снимка: Dreamstime

Има един мит, който съществува години наред – мъжете са бъкани с тестостерон и мислят само за секс. Накратко . Те са секс машини.

 

Представителите на силния пол нямат нищо против да поддържат това обществено мнение и често нарочно говорят на висок глас, че имат нужда от приятелка нимфоманка, която да успее да смогне на нагона им.

 

 

Неоспорим факт е, че в повечето връзките именно мъжете са тези, които инициират секс. Разбира се, понякога и жените поемат инициативата, но това става значително по-рядко.

 

На всеки се случва да не му се прави секс, дори на мъжете. Сигурно не намирате обяснение защо преди месец гаджето ви искаше да си прекарвате свободното време в легло, а сега дори не повдига въпроса защо не сте правили секс от няколко дни.

 

Вижте кои са възможните причини половинката ви да не изпитва желание да прави любов:

 

Стрес – това, за съжаление, е една от най-честите причини в последно време. Факт е, че в днешно време хората водят доста натоварен и стресиран начин на живот. Стресът влияе на либидото, както на жените, така и на мъжете. Не се притеснявайте и му дайте известно време, докато му мине и си реши проблемите, които му тежат. Все пак не искате да прави секс с вас насила, само защото постоянно му мрънкате, нали?

 

Прекалено често самозадоволяване – няма нищо лошо човек да мастурбира, но това не бива да пречи на интимния му живот. За разлика от жените мъжете се задоволяват винаги, но когато си имат приятелка го правят по-контролирано. Колкото по-често мастурбира един мъж, толкова повече заглушава своето либидо и това може да доведе до засечки по време на секс. Някои мъже знаят това и поради тази причина се притесняват да бъдат интимни с половинката си, за да не я разочароват.

 

Важен мач – не е нужно той да е футболист, за да има важен мач. Все пак по телевизията дават доста интересни и оспорвани двубои. Верните футболни запалянковци наистина са готови да откажат секс, ако ще играе любимият им отбор. Проявете разбиране, изчакайте да свърши мача и тогава му се нахвърлете. Има шанс отново да ви откаже, ако отборът му е загубил, но да се надяваме, че не сте с чак такъв запалянко.

 

Притеснение – за един човек едно нещо може да е добро, а за друго същото да бъде лошо. Някои хора обичат да бъдат слушани от околните, когато правят секс, но други се притесняват и от това и губят желание. Ако той живее заедно с родителите си или има някой друг наоколо /в другата стая, в съседния апартамент, граничещ с въпросната стена и т.н./ и се притеснява да не ви чуят, то най-вероятно ще ми откаже да правите секс, защото няма да му доставя удоволствие. Явно вашият любим има нужда от уединение, за да се представи добре в леглото.

 

Снимка: Dreamstime

 

Страх – неопитните момчета определено се притесняват, че ще се изложат пред приятелката си. Когато не се чувстват готови за секс, те биха предпочели да отложат нещата, отколкото да се представят зле. Влезте му в положението и не му се сърдете за глупости. Все пак е важно и двамата да изпитате удоволствие от секса, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия