Бисексуалността - какво е да си падаш и по двата пола?

2012-11-21 13:15:00
Бисексуалността - какво е да си падаш и по двата пола?
Снимка: Dreamstime

В днешно време броят на бисексуалните се увеличава с всеки изминал ден. Консервативните хора не обсъждат тази тема и смятат, че единствените нормални взаимоотношения са между мъж и жена, но има и такива, които се чувстват добре, както с представител на другия пол така и с представител на собствения си пол.

 

 

Какво точно представлява бисексуалността?

 

Това е вид сексуална ориентация, при която човек може да има чувства, както към мъже, така и към жени. Според учения Алфред Кинси повечето хора имат бисексуална природа, но не всички от тях го осъзнават. Всеки човек може да си падне по представител на неговия пол, ако попадне в подходящи условия и при съответните обстоятелства.

 

Всеки човек сам трябва да усети по кой от двата пола си пада. Статистиката сочи, че по-чувствителните и образовани хора са по-склонни да проявят бисексуалност. Повечето хора са против хомосексуалистите, но като че ли тези, които си падат по двата пола едновременно, са по-пощадени от негативното обществено мнение.

 

Защо хората трябва да бъдат с представител на срещуположния пол, ако не се чувстват щастливи? Трябва ли да подминават своята половинка, само защото е в тялото на представител на техния пол? Не е ли по-важно двама души да се обичат, без да обръщат внимание на факта дали са мъже или жени?

 

Според учените бисексуалността е плод на сложен психически механизъм, а не на генетична предопределеност. Това е психологически фенове, който се проявява в половото съзряване на всеки човек и често е обвързан с взаимоотношенията и изживяванията му през детските години.

 

Снимка: Dreamstime

 

Глупаво е да се правите на бисексуални, ако не се чувствате такива. Тази мода постепенно ще мине и налице ще дойдат естествените импулси, но защо трябва да привличате общественото внимание по тази начин? Бъдете себе си – ако харесвате представители на срещуположния пол, просто бъдете с тях, ако харесвате представители на вашия пол – не се притеснявайте от хорското мнение и намерете половинката си, а ако харесвате представители и на двата пола – потърсете своя човек и не се интересувайте дали е мъж или жена, важното е да бъдете щастливи и обичани.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия