Жените разпознават безпогрешно гейовете, когато са в овулация

Според резултатите от изследване на канадски учени от университет в Торонто, жените разпознават безпогрешно гейовете, когато са в период на овулация. За да стигнат до това заключение, психолозите провели експеримент с участието на 40 представите

2011-06-25 12:54:31
Жените разпознават безпогрешно гейовете, когато са в овулация
Според резултатите от изследване на канадски учени от университет в Торонто, жените разпознават безпогрешно гейовете, когато са в период на овулация.

За да стигнат до това заключение, психолозите провели експеримент с участието на 40 представителки на нежния пол. Всяка от тях трябвало да разгледа общо 80 снимки на мъже – 40 на хетеросексуални и 40 на хомосексуални. След това участничките в експеримента трябвало да познаят кой е гей и кой не е.

Оказало се, че тези жени, които са били в период на овулация или близко до него, са разпознали с много по-голяма точност сексуалната ориентация на разглежданите по снимки мъже. За разлика от тях, тези, чиято овулация все още била далеч, правили значително повече грешки при разпознаването на гейовете.

„Това означава, че еволюцията е научила хетеросексуалните жени, които се намират в по-плодовит период, да разпознават безпогрешно потенциалните сексуални партньори, готови да им направят дете”, коментират авторите на проучването.

Същите изследователи провели и друг подобен експеримент. Този път обаче жени трябвало да преценят сексуалната ориентация на други дами. Оказало се, че хомо-радарът им в този случай не е свързан по никакъв начин с фазите на менструалния цикъл.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия