Коя е перфектната възраст за сключване на брак?

2012-11-14 19:00:00
Коя е перфектната възраст за сключване на брак?
Снимка: sxc.hu

Встъпването в брак е важна крачка от живота на всеки човек. Именно поради тази причина много хора вярват, че трябва да направят тази решителна стъпка в подходящото време. А кое ли е то? Отговор на този въпрос дават резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от “Female First”.

 

 

Оказва се, че за повече от половината от представителките на нежния пол най-подходящата възраст за брак е между 25 и 29 години. Едва една на всеки десет от участничките в допитването смята, че началото на втората десетилетка (между 20 и 24 години) е идеална за женитба. Два пъти повече пък са дамите, които залагат на възрастта 30-34 години за сключването на брак.

 

Картинката при мъжете не е много по-различна. 44% от тях вярват, че най-подходящото време да се оженят е, когато са на възраст между 25 и 30 години. Една десета залагат на ранната възраст – 20-24 години, а една четвърт не биха сключили брак преди навършването на 30-те.

 

Що се отнася до разходите по сватбата, остарелите традиции, повеляващи те да се поемат от бащата на булката, вече са в миналото – едва 5% от участниците в анкетата смятат, че родителите на младоженката трябва да платят тържеството. Повече от половината от британците са на мнението, че двамата партньори трябва сами да финансират сватбата си. Една трета пък са тези, които в най-голяма степен все пак разчитат на родителите си  по отношение на финансовите въпроси около женитбата.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Alchemist
преди 11 години

30+

FunkyPie
преди 11 години

100+


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия