Хванах си първото гадже ... :)

2012-10-16 13:34:00
Хванах си първото гадже ... :)
Снимка: Dreamstime

Всеки се притеснява, когато детето му съзрее и започне да се заглежда по представители на срещуположния пол. Помнете, че не е лесно родителите ви да започнат да гледат на вас като на голямо момче/момиче, за тях винаги ще си останете онова малко безпомощно бебенце в количката. Не им се сърдете, всички са такива :)

 

 

Първите 7 години /а и не само те/ са наистина много важни за възпитанието на детето. Подрастващите попиват несъзнателно това, което става у дома. Ако сте свикнали да гледате баща си, който помага, пере, чисти, готви и т.н., за вас ще е нормално всички мъже да са такива. Момчетата, които са свикнали да виждат, че баща им редовно прави подаръци на майка им, ще станат по-романтични и редовно ще изненадват половинките си, защото за тях това е нещо нормално. Затова е много важно в какво семейство расте човек.

 

Разбира се, няма нужда да говорим за сериозни взаимоотношения, когато става въпрос за тийнейджъри, защото са малцина късметлиите, които намират идеалната си половинка, докато са на 15-16 години. Повечето подрастващи сменят няколко гаджета /някои повече, други по-малко/, докато намерят човека, с когото искат да остареят заедно. Всичко е въпрос на късмет!

 

На тийнейджърите им е трудно да споделят с родителите си. Хубаво е обаче да се научите да го правите, защото те вече са минали по този път и ще ви дадат най-ценните съвети, които понякога ще ви спасят от много страдания, стига да се вслушате в тях, разбира се. Не се ядосвайте, ако родителите ви се шегуват с вас и т.н. Те го правят с най-добри чувства и не, защото ви се подиграват, а защото се радват, че растете и изпитвате такива положителни чувства. Споделяйте им, защото така ще се притесняват по-малко и няма да ви забраняват да излизате с някое момче/момиче, стига да имат достатъчно информация за него/нея. Казвайте им къде отивате, с кого отивате и кога смятате да се приберете. Ако имате вечерен час, трябва да го спазвате, за да ви имат доверие.

 

Напълно възможно е да бъдете разпитвани от родителите си какъв/каква е тя, какви оценки има в училище, какво работят майка му/й и баща му/й, спортува ли, ходи ли на извънучилищни занимания и т.н. Вместо да се изнервяте от разговора, отговорете на въпросите, които знаете.

 

Снимка: Dreamstime

 

Не е нужно да се криете от родителите си, когато се виждате с гаджето, но помнете, че на никой не му е лесно да види детето си в прегръдките на друг/а, особено, когато то тепърва навлиза в пубертета. А и не е нужно още с първото гадже да се целувате и натискате постоянно. Все пак тепърва прохождате в любовта и няма нужда да прибързвате. За секс няма и да говорим, още ви е прекалено рано!

 

Всеки човек се радва, когато получава подаръци. Ако има повод и искате да подарите нещо на гаджето си – направете го. Но не се изхвърляйте, все пак не изкарвате пари, а и сте още малки са големи подаръци. Най-добре му/й подарете диск/плакат на любимия изпълнител или група или му/й направете ръчно направена гривна и т.н. Дребни и готини подаръци има много, вие изберете най-подходящия за него/нея.

 

Първото влюбване определено е много сладко. Това обаче не означава, че трябва да стане най-важното нещо в живота ви. Напротив! Намерете начин да балансирате между гаджето, семейството, училището и приятелите. Това, че вече си имате гадже НЕ означава, че трябва да занемарите уроците и да обърнете гръб на родителите и приятелите си.

 

Снимка: Dreamstime

 

Както вече споменахме, шансът да срещнете половинката си в тийнейджърска възраст, е много малък. Затова е добре да се приготвите, че един ден ще се разделите с гаджето по ваше или негово/нейно желание. Не си мислете, че повече никога няма да се влюбите, че няма смисъл да живеете и т.н., защото всички сме си го мислели, всички сме живи, щастливи и влюбени... :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия