Какво се случва по време на първия път при момичетата?

2012-10-03 10:31:00
Какво се случва по време на първия път при момичетата?
Снимка: sxc.hu

Всички тийнейджъри се вълнуват на тема секс. За момичетата девствеността е много деликатна тема, защото те са по-чувствителни от момчетата. Девойките се притесняват от първия път, страхуват се от евентуалната болка и до последно не са сигурни дали ще правят секс за пръв път с правилното момче.

 

Относно болката - при повечето момичета по време на първия полов акт се усеща лека болна и има кръв. Причината е разкъсването на химена /дефлорация/, който се намира на входа на влагалището. Той може да бъде разкъсан по време на секс или при интензивни тренировки.

 

 

При някои момичета се налага отстраняване на химена от медицинска гледна точка, защото е с голяма плътност и пречи на преминаването на менструалната кръв.

 

Разкъсването на химена е индивидуално за всяка една девойка. При някои момичета става лесно и няма кървене, при други цялостното разкъсване става чак по време на раждане, а при трети кървенето продължава 2-3 дни. Ако продължи повече, девойката трябва да посети гинеколог.

 

Има момичета, които губят девствеността си, а след това не правят секс известен период от време. При тях е възможно при повторен сексуален акт да се появи болка и/или дискомфорт поради частично зарастване на девствената ципа.

 

Момичета, не прибързвайте с този важен момент от живота ви. Много е важно кой ще бъде първият ви партньор, защото споменът за този миг ще остане завинаги. Не правете секс насила или заради околните. Трябва вие да го поискате. Глупаво е да правите секс, само защото приятелките ви вече са загубили девствеността си. Също така не си лягайте с всеки срещнат, правете любов.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия