Какви са младежките нагласи към брака и секса?

2012-08-09 19:03:00
Какви са младежките нагласи към брака и секса?
Снимка: sxc.hu

Нагласите на днешните младежи към секса, брака и любовните взаимоотношения между двама души продължават да следват традициите, сочат резултатите от американско изследване на учени от университета “Clark” в щата Масачузетс, цитирани от “ABC News”.

 

Оказва се, че за 86% от младите хора на възраст между 18 и 29 години бракът би трябвало да е до живот. Те не вярват в развода и искат да се омъжат/оженят за човек, с когото да прекарат старините си.

 

 

Освен това 57% от младежите отхвърлят секса без емоционална обвързаност. Те са категорични, че не биха си легнали с някого, ако не изпитват чувства към него.

 

Според резултатите от проучването 73% от хората на възраст между 18 и 29 години смятат, че първо трябва да сключат брак, преди да си имат дете. Около 61% са тези, които заявяват, че биха се отказали от целите, които преследват в кариерата си, за да бъдат със семейството си.

 

„Изумително е колко оптимистично гледат на живота днешните младежи. Въпреки че отрастват, знаейки, че ½ от браковете завършват с развод, те вярват, че ще попаднат в другата половина”, коментират изследователите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
rosy_99
преди 11 години

те станали отговорни бе

penkasss
преди 11 години

Te mladite ve4e ne iskat da se jenqt


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия