Връзката се проваля, когато си помислиш: "Аз го/я обичам повече"

2012-07-18 11:45:00
Връзката се проваля, когато си помислиш:
Снимка: Dreasmtime

Една красива и истинска връзка може да бъде съсипана, ако единият от партньорите си мисли, че обича повече и по-силно своята половинка. Престанете да си натяквате неща от рода на: „Той/тя не ме обича, така както аз него/нея“. Хората, които са обсебени от тези мисли, започват излишно да се вглеждат в детайлите от ежедневието. Те си водят статистика, отбелязват какво правят за любимия си човек и той какво прави за тях. Често смятат, че техните жестове са в пъти по-големи от неговите/нейните.

 

 

Когато се забележи тази липса на баланс, човек започва да смята, че тази връзка не е равностойна и съответно няма бъдеще. Никой не иска да обича повече, отколкото е обичан. В такива моменти човек започва да се страхува, че е единственият влюбен и скоро ще бъде зарязан. Поради тази причина неговото държание се променя, той става съмнителен, губи доверие в половинката си с или без причина и на практика сам обрича връзката.

 

Замислете се дали се чувствате добре с този човек. Чувствате ли се обичани, когато не сте заедно с гаджето си? Цени ли ви като човек? Случвало ли ви се е да направите някакъв жест към партньора/партньорката си, без да сте имали желание, но да сте го направили в името на връзката? Смятате ли, че трябва да има 100% баланс във взаимоотношенията ви? Защо не поговорите с любимия си човек относно нещата, които ви притесняват? При повечето двойки се оказва, че всички мисли са грешни и са се родили заради ниското самочувствие на единия партньор и невъзможността му да повярва, че най-накрая е открил половинката си и наистина е важен за някого.

 

Снимка: Dreasmtime

 

За да имате качествена връзка, вие трябва да имате сходни интереси. Няма проблем тя да обича да ходи по изложби, а ти да играеш футбол с момчетата, все пак всеки човек има нужда от лично време и среща с приятели, но е проблем, когато няма какво да правите заедно и ежедневието ви стана сиво. Намерете общи неща, които ви допадат – ходене на кино, каране на колело, пътуване и т.н. За да сте заедно, вие трябва да имате общи спомени.

 

Не се самозалъгвайте, че когато подминете един проблем и сте надхитрили живота. По-добре обсъждайте проблемите си, защото те се трупат и след време ще съсипят връзката ви. Дори половинката ви да не обича да води сериозни разговори, намерете начин да поговорите относно това, което ви притеснява.

 

Когато една връзка стане прекалено сериозна и в същото време наситена с проблеми, някои хора смятат, че вместо да разрешат конфликтите си, много по-лесно ще е да се разделят и да започнат на чисто с нов човек.

 

Но дали наистина ще можете да се влюбите отново толкова силно в друг човек?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия