История на флирта

2012-07-17 16:16:00
История на флирта
Снимка: Dreamstime

Флиртът. Всеки волно или неволно флиртува от време навреме с представител на срещуположния пол, без значение дали е обвързан или не. Явно си е човещинка. Според учените флиртът при хората прилича на този при животните. И в двата случая се опитваме да се харесаме на човека срещу нас.

 

Случвало ли ви се е да се намирате в дискотека, да сте седнала и да клатите краката си, наблюдавайки го. В момента, в който той ви погледне, да отместите погледа си и леко да се изчервите? В първата фаза на ухажване хората излъчват невербално съобщение, като се стараят да привлекат чуждото внимание. Те го правят основно чрез жестове.

 

 

Второто невербално съобщение има за цел да покаже на другия, че сте безобидна личност. Жестовете и позите доста приличат на тези при приматите. Те показват на бъдещия си партньор, че не представляват опасност за тях, опитвайки се да ги накарат да им се доверят.

 

През 1960 година е направено първото проучване, свързано с флирта от д-р Иренаус Ейбъл-Ейбълфелд. Той обикаля различни държави и снима с камерата си поведението на двама влюбени, без те да знаят, че са наблюдавани. При повечето от тях се е забелязало, че единият от партньори си слага ръката с дланта нагоре. Някои върху краката, другите на масата. Във всички случаи това означава, че те искат да покажат, че може да им се има доверие.

 

Когато двама души разговарят за пръв път, те трябва внимателно да следят движенията на другия. Бъдете сигурни, че човекът срещу вас ви харесва, ако раменете му са отпуснати и главата му е наклонена към тях.

 

Всички знаем, че малките деца изразяват любовта си като се удрят, скубят, щипят и т.н. Те го правят по този начин поради две причини – първо, за да не показват истинските си чувства, защото се притесняват и второто, защото искат да докоснат момченцето/момиченцето, което са си харесали. За тях е най-лесно да го направят именно така. При възрастните положението е същото. Те също търсят начини да се докоснат, но на по-зряло ниво.

 

Според учените хората се ухажват така, както го правят повечето бозайници. Жестовете по време на флирт нямат нищо общо с интелекта, те по-скоро са свързани с първичната част от мозъка.

 

Някои хора флиртуват, за да изпитат човека, когото са си харесали. Те искат да знаят дали той ще ги последва и готов ли е да се бори за тях.

 

Няма значение по какво причина човек флиртува. Важното е да се забавлява, да поддържа самочувствието си и в същото време да не вреди на връзката си. Затова, правете го, но в границите на разумното.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
olia.georgieva.92
преди 11 години

Не гледайте отговорите преди да сте отговорили на въпросите,иначе няма да ви е интересно.и така:1.Напиши името на човек от срещуположния пол.2.Кой е любимият ти цвят от тези-жълт,зелен,червен,син или черен.3.Първият ти инициал-А-Р,Л-Р,С-Я.4.Месецът ти на раждане.5.Кой цвят харесваш повече-черен или бял.6.Напиши името на човек от същия пол като твоя.7.Любимото ти число.8.Калифорния или Флорида.9.Кое харесваш повече-езерото или океанът.10.Напиши желание.Отговори:1.Това е името на човека в който си истински влюбен.2.Ако си избрал:Червено-ти си жив и изпълнен с любов.Зелено-Твоята душа е щастлива и излъчва спокойствие.Жълто-Ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.Синьо-Ти си човек със спонтанен характер.Черен-Ти си скромен и агресивен.3.Ако инициалът ти е:А-Р-имаш много приятели и любов в живота.Л-П-опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне.С-Я-обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.4.Ако си роден през:Януари-марк-годината ще е много добра и ще разбереш,че си се влюбил в този,в който не си очаквал.Април-юни-ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дълго.Юли-септември-ще имаш силна година с много промени.Октомври-декември-годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сродна душа.5.Ако избереш:Бяло-Ще намериш приятел,който ще ти се доверява и ще направи всичко това,но може и да не го разбереш.Черно-Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тях.6.Това е най-добрият ти приятел.7.Това е броят на близките ти бриятели,които ще имаш в живота.8.Ако избереш:Калифорния-Обичаш приключенията.Флорида-Романтична душа си.9.Ако избереш:Езеро-Верен си на приятелите и си малко резервиран.Океан-Ти си спонтанен и обичаш местата с много хора.10.Желанието ти ще се сбъдне,ако пуснеш това в друг форум до час!УСПЕХ!!!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия