Летният флирт

Лятото е в разгара си. Хората са на почивка, а необвързаните  очакват и още нещо - може пък край морето да изживеят някой незабравим флирт? Френската психоложка Катрин Майар обяснява  защо ставаме толкова романтични през отпускарския с

2010-08-28 00:23:57
Летният флирт
Лятото е в разгара си. Хората са на почивка, а необвързаните  очакват и още нещо - може пък край морето да изживеят някой незабравим флирт?

Френската психоложка Катрин Майар обяснява  защо ставаме толкова романтични през отпускарския сезон.

Повечето отпускарски връзки са мимолетни. Дали  обаче бихме могли да запазим пламъка за дълги години?

Хората стават  особено влюбчиви през лятото, независимо от  възрастта и темперамента си.  Това се случва, защото през отпуската всеки  разполага с много повече свободно време. През лятото преоткриваме телата си. Всички ходят  разголени и полагат извънредни грижи за външността си.  А красивите  и поддържани фигури  неминуемо пораждат сексуални желания.

Има и научни причини -- слънчевите лъчи предизвикват повишена секреция на хормони, а когато ходим боси по пясъка или тревата, се масажират акупунктурните точки по стъпалата, благодарение на които укрепва здравето и се повишава жизнения тонус.

По време на отпуската временно забравяме всекидневните ангажименти и задължения.  Затова не е чудно, че във ваканционни флиртове се забъркват хора, които не биха се срещнали в обикновения си живот.

Френската психоложка препоръчва пълноценно да изживеете  всеки миг от своя флирт, прекарвайте повече време с избраника си, танцувайте до зори в нощните клубове...

Когато дойде краят на отпуската обаче, илюзиите  обикновено рухват. Първата причина   е разстоянието, защото е едно любимият/любимата/ да живее в съседния хотел и съвсем друго   - в различен град и дори държава.

Социалното положение също има значение. Ако партньорът ви е под вашето ниво, ще чувства, се чудите как бихте  го /я/  показали на  роднините си. Освен това, в края на отпуската  мъжът и жената свалят ваканционните маски.    Те не могат и в града да се държат така разкрепостено, нали?

Чувствата обаче могат и да се  съхранят. Първо трябва да проявите  по-голяма приспособимост. Естествено, че  трепетите от първата среща няма да се повторят, но ако  прецените, че сте срещнали точния човек, си струва да опитате да останете заедно.
Защото  по-късно няма да си простите за тази изпусната възможност.

Ако  партньорите живеят далече един от друг, те могат да се срещат през уикендите, през ваканциите  и националните празници. Разстоянието дори може да се окаже  предимство. Защото, когато двама души се виждат рядко, пламъкът между тях гори по-буйно. А когато са заедно, те едва ли ще  имат време да се карат и сърдят като другите двойки. Темите на разговор са неизчерпаеми, а освен това двамата нямат задължения един към друг.

Ако проблемът е в различното ви социално положение и ако, например, партньорът ви не печели колкото вас, това може да му даде повод да си намери по-добра работа или пък да завърши образованието си.

Най-важното обаче е, след като се върнете към всекидневието , да започнете  да градите общи планове и да преследвате  общи цели.  Само така някой ден връзката ви би могла да  прерасте в нещо по-сериозно...

Ако пък лятната  ви страст не продължи толкова дълго, колкото сте мечтали, не унивайте. Може пък  този флирт да е бил сигнал, че сте вече готови да срещнете истинската  любов? Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия