Как да горите калории, докато се наслаждавате на половинката си?

2012-07-17 14:14:00
Как да горите калории, докато се наслаждавате на половинката си?
Снимка: Dreamstime

Статията е подходяща за лица над 18-годишна възраст!

 

Когато правим секс, едва ли се потим нарочно, за да хабим калории. Все пак интимниченето е не само страхотно за вашата връзка, но и за вашето физическо и психическо здраве. На практика подготовката и самият секс могат да изгорят доста калории от дневното ви меню. Не случайно изразът: „Аз съм на диета – секс и ябълки" печели такава популярност. А ето и как точно се случват нещата, докато вие се наслаждавате на всяка секунда с любимия:

 

Целуване: 68 калории на час

Помните ли как като се влюбите и не отлепяте поне половин час устни от тези на половинката ви? Дори отчаяно да се нуждаете от въздух продължавате и продължавате да се целувате. „Ако целуването е много бурно и включа и петинг, може да изгорите до 90 калории за час", казва сексоложката и авторка на книгата Red Hot Touch , Джая Кинзбах. Горенето може още повече на нарасне, ако преплитате езици в по-необичайни пози, убедена е дамата.

 

Събличане: започва от 8 калории

Едва ли се навличате сериозно, когато знаете, че ви чака любовна вечер. Все пак свалянето на една дреха ви коства между 8-10 калории. Установено е, че ако мъжът се опита да свали с уста сутиена на дамата си, той може да изгори до 80 калории. „Не бързайте да хвърляте всичко за минута. Събличайте се бавно, направете го забавно, част от предиграта преди същинския акт", съветва Кинзбах.

 

 

Масаж: 80 калории на час

Кой не обича да започва любовната игра с масаж? Но, ако вие го правите, вместо да ви го правят на вас, може да се отървете от още 80 калории за час.

 

Секс: 144 калории за половин час

Сексът си е страхотно упражнение, което дори и в най-удобния си вариант ви помага да отслабнете и да се стегнете. Ако пък решите да експериментирате с някоя по-нетипична поза (можете да почерпите вдъхновение от подкатегорията ни „пози", която се намира в категорията „секслайф"), махнатите калории скачат двойно от първоначалните 144 за половин час. „Ако сте отгоре, въртете таза си като професионална танцьорка, чувството е страхотно и си е истинско упражнение за тялото ви. Ако пък искате да го яздите бурно като непрекъснато се повдигате после слизате надолу върху члена му, без той да ви помага с тласъци, ще горите по 207 калории за 30 минути", казва Кинзбах.

 

Орален секс: 100 калории за половин час

Ако не сте фенки на оралния секс, то по-добре прочетете какви ползи има той за вас! Освен че доставяте невероятна наслада на любимия си, горите по 100 калории за 30 минути. „Може да застанете в поза за планк, докато ощастливявате половинката си и така да стегнете някой мускул допълнително", е мнението на сексоложката.

 

Възбуждане с ръце: 100 калории за час

Ако любимият ви желае да стимулирате мъжествеността му с ръце и вие се съгласите, губите 100 калории за час. Наясно сме, че цял час няма кой да се занимава, но все пак запомнете тази цифра и го правете по ваше усмотрение.

 

„Неприлични" танци: 206 калории за час

Малко секси танци, дори и с дрехи върху вас, отново са добре дошли за вашето тяло... а и за настроението ви. „Прибавете и малко еротика, като целувки по време на танца, докосване на врата му с устни, галене" съветва Кинзбах за по-голяма ефективност.

 

Още статии, свързани с интимния живот, четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия