Какви са причините мъжете да не обичат да използват презервативи?

2012-07-10 16:19:00
Какви са причините мъжете да не обичат да използват презервативи?
Снимка: Reuters

Едва ли има мъж на тази планета, на когото му харесва да използва презерватив по време на секс. Разбира се, някои мъже са достатъчно отговорни към себе и партньорката си и въпреки това се пазят. Въпросът е защо мъжете мразят да използват презервативи?

 

Чували сме какви ли не доводи, сравнения и метафори по темата. Едно от любимите ни е: „Презервативът е като скоростоограничител на бърза кола, която може да вдигне над 200 километра в час, но си принуден да я караш със 120 километра“. Скоростоограничител, наистина?!

 

 

Най-разпространеното твърдение е, че мъжете не усещали нищо по време на секс, само жената изпитвала удоволствие. Ако беше наистина така, защо тогава продължавате да го правите, момчета?

 

Другото любимо ни е, че презервативът е нещо напълно неестествено там долу и че мъжете не се чувствали свободни. Само се замислете, че първите сведения за предшественика на презерватива датират още от преди 1000 години преди новата ера в Египет. Ако с такава богата история презервативът не се е превърнал в нещо напълно естествено, как тогава мобилните телефони станаха толкова бързо неразделна част от живота ви?

 

Макар и да мразите кондомите, трябва да знаете, че за жената няма нещо по-отблъскващо от мъж, който не е съгласен да използва презерватив. Първата мисъл, която се прокрадва в главата ѝ е, че този сценарий се е повтарял многократно с други жени преди нея и не е ясно с какво може да я заразите. Затова покажете уважение към жената, както и към самия себе си, като използвате предпазни средства.

 

Не правете секс без предпазни средства, за да не се заразите с болест, предавана по полов път или да забременеете, без да го желаете.

 

Още новини, свързани с интимния живот, четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
th3dude
преди 11 години

тази тема е писана от жена, 100% съм сигурен, те никога няма да разберат какво, вие жените като ядете шоколад не го ядете със станиола нали, едно е с кондом друго е без :)

horacio
преди 11 години

И мен не ме кефят кондомите пък съм момиче ;д

Amore-Mio*
преди 11 години

Не само мъжете ги мразят. Това е напълно нормално, тъй като усещането без презерватив е много повече, отколкото с презерватив.

DragonLady
преди 11 години

Не само мъжете ги мразят ;) Някой жени също изобщо не ги харесваме :)

BadAss
преди 11 години

Сравнявате презервативите с мобилните телефони ? Честно ? Е*ахти ...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия