Как да му/й откажа да правим секс?

2012-04-18 14:31:00
Как да му/й откажа да правим секс?
Снимка: Reuters

Повечето тийнейджъри бързат да правят секс, което е огромна грешка. На момичетата им е нужно повече време, за да се почувстват готови да загубят девствеността си, и затова трябва да се научат да отказват на момчетата, които искат да ги вкарат в леглото. Вижте няколко съвета как да отклоните такова предложение, ако все още не искате да правите секс:

 

1. Директно му кажете, че не искате да правите секс, защото не се чувствате готов/а.

 

2. Ако усетите, че целувките и закачките ви стават прекалено настървени, спрете дотук. Не позволявайте нещата да станат сериозни и той да поиска да направите следващата крачка.

 

3. Напълно възможно е гаджето ви да започне да ви се моли и да иска от вас да промените решението си. Отстоявайте своята позиция и не правете нещо, което не искате.

 

4. Предварително си направете списък с мотиви защо не искате да правите секс. Избройте ги на партньора си в случай, че започне да разпитва. Така ще успеете да убедите половинката си, че сериозно сте помислили, преди да вземете това решение.

 

5. Ако вече сте изгубили девствеността си, но не искате да правите секс със сегашното си гадже, не му/й позволявайте да ви натяква, че вече сте имали сексуални взаимоотношения и не е такъв проблем да си легнете и с него/нея.

 

6. Ако имате планове да не правите секс до първата брачна нощ (въпреки че в днешно време почти няма такива хора, освен силно религиозните, които също са малко на брой), споделете ги на партньора си. Той има право да знае за тях. Кажете му, че любовта и уважението са по-важни от редовният сексуален живот.

 

7. Възможно е гаджето ви да продължава да ви принуждава да се съгласите да правите секс, но те се поддавайте на натиска. Откажете няколко пъти, за да му/й покажете, че намеренията ви са сериозни. Ако стане прекалено нахален/нахална, по-добре прекратете взаимоотношенията си. Не си заслужава да бъдеш с човек, който не те уважава.

 

 

8. Не го/я подвеждайте. Много ще е подло от ваша страна да разгорещите атмосферата и после да му/й кажете „не“. Нека нещата са в границата на разумното.

 

9. Не му/й позволявайте да ви манипулира. В такива моменти е напълно очаквано да чуете нещо от сорта на „Ако ме обичаш, ще го направиш заради мен“. Не, ако той/тя те обича, ще уважи твоето решение, което е подкрепено с голяма доза мотиви.

 

10. Това, че сте отказали на сегашното си гадже да правите секс, не означава, че няма вариант след време да промените решението си или когато тръгнете с друг/а да поискате да направите следващата крачка във вашите взаимоотношения. Понякога просто е въпрос на химия.

 

Ако не се чувствате готов/а да правите секс или не усещате нужда и химия да се слеете в едно с гаджето си, не правете нещо, което не искате, само защото всички други го правят. Дръжте на мнението си и помнете, че сексът между тийнейджъри е опасен, защото повечето от тях имат ниска сексуална култура и нерядко се стига до нежелана бременност или заразяване с болести, предавани по полов път.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kissyou
преди 11 години

"Предварително си направете списък с мотиви защо не искате да правите секс. Избройте ги на партньора си в случай, че започне да разпитва" пффф каква простотия... ш тръгна да му чета :dd

pi4a_ot_mahalata
преди 12 години

Много интересна статия :D

kayns
преди 12 години

Бива ли да пускате такива статии...:D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия