Няколко въпроса, които трябва да му/й зададеш

2012-06-25 17:11:00
Няколко въпроса, които трябва да му/й зададеш
Снимка: sxc.hu

Когато се запознаете с нов човек, който ви привлича, вие искате да научите максимално много неща за него. Не се притеснявайте да питате и давайте изчерпателни отговори, когато ви питат. Не лъжете. Може да си мислите, че лъжите ви са безобидни, но всъщност в бъдеще могат да ви изиграят доста лоша шега. Бъдете искрени още от началото и спечелете доверието на човека, по когото си падате. Вижте 20 въпроса, които може да го/я попитате, за да го/я опознаете по-добре и да разберете дали си пасвате като характери и има ли бъдеще за вас като двойка:

 

От кой град си?

 

Този въпрос е доста важен, особено ако сте се запознали на морето или някъде, където сте на почивка. Не си правете излишни илюзии, че ще имате здравословна връзка, ако живеете в двата края на България или в различни държави. Такива взаимоотношения оцеляват, само ако известно време преди раздялата двойката е била заедно. Тоест трябва наистина да се обичате, да сте били заедно и да знаете, че тази раздяла е временна. Иначе краят на връзката ви е предрешен.

 

По каква музика си падаш?

 

Дори да сте се запознали в някоя оборотна чалга дискотека, това не означава, че харесва такава музика. Може да се е озовал/а там случайно или заради компанията. Дори музикалните ви вкусове да се различават, това не означава, че няма да имате допирни точки в характера.

 

Какви филми гледаш?

 

Отговорът на този въпрос може да ви каже доста за характера на човека срещу вас. Ако той/тя обича да гледа любовни филми, то определено си пада по романтичните жестове. При положение, че с удоволствие гледа страшни филми, явно си имате работа с човек, който не се страхува от новото, от непознатото и знае как да постигне целите си. По фентъзитата си падат хора, които са лекомислени и често реят из облаците. Те вярват на всичко, което чуят, защото обичат да си фантазират.

 

Обичаш ли да спортуваш?

 

Хората, които спортуват, са по-отворени към нови запознанства и обичат живота. Те се грижат за себе си, като внимават какво ядат и редовно упражняват някакъв вид спорт. Тези, които са в отбор, по-лесно комуникират с околните и са склонни към компромиси за разлика от индивидуалистите, които разчитат единствено на собствените си сили.

 

Четеш ли книги?

 

В днешно време все по-малко хора четат книги. Повечето четат единствено вестници, списания и интернет сайтове. Наистина е хубаво да срещнеш човек, който цени литературата. Любителите на четенето имат по-добре развито въображение.

 

Кое е любимото ти ястие?

 

Любовта на мъжете (а и на жените) минава през стомаха. Ако искаш да впечатлиш човека, по когото наистина си падаш, разбери кое е любимото му ядене. Покани го/я у дома и му/й го сготви сам/а или отидете на ресторант, където знаеш, че го приготвят добре. И в двата случая той/тя ще оцени жеста.

 

 

Какво правиш през свободното си време?

 

Някои хора си имат хоби, с което се занимават, когато имат време, а други предпочитат разнообразните дейности. Хубаво е да имате поне едно нещо, което и двамата обичате да правите – да гледате стари филми, да ходите на планина, да карате ски, да плувате и т.н. Така ще имате възможността да бъдете както интимни партньори, така и добри приятели.

 

Коя черта най-много харесваш в себе си?

 

Този въпрос ще разкрие неговия нарцисизъм. Малко са хората, които наистина не се харесват. Повечето намират доста положителни неща в себе си. Разбери кое е това, което най-много харесва в своя характер и/или външен вид.

 

Обичаш ли животните?

 

Хората, които са добри по характер, обичат животните. Те осъзнават, че са безпомощни и често имат нужда от човешката подкрепа. Любителите на животни са отзивчиви личности, които са състрадателни и винаги готови да помогнат.

 

Къде учиш?

 

Отговорът на този въпрос горе-долу ще ви насочи какво харесва и каква ще бъде неговата/нейната професия след време. Стига, разбира се, да учи в университет или в професионална гимназия. Ако учи немски език, а ти от доста време искаш да имаш основни познания, то сега е идеалният момент да започнеш. Вече има кой да ти помага и определено ще го прави с удоволствие.

 

Какво би променил/а в себе си?

 

Както вече споменахме човек харесва поне едно нещо в себе си, но и има поне едно нещо, което мрази. Няма съвършени хора, затова е глупаво да се срамуваме от своите недостатъци. Комплексите са в състояние да съсипят, както връзката ни, така и целият ни живот. Затова се научете да се обичате такива, каквито сте. Говорете спокойно за своите отрицателни черти и направете всичко възможно да ги премахнете или поне да не бъдат толкова видими за околните. Отговорът на този въпрос ще ви покажа как се възприема той/тя и срамува ли се от своите недостатъци.

 

Какво мислиш за любовта?

 

Този въпрос е от изключителна важност, особено ако наистина си убеден/а, че това е Човекът. Преди да се влюбиш безвъзвратно, разбери какво мисли той за връзките, за отношенията в една двойка и т.н. Неща, които на пръв поглед ти се виждат глупави, но които всъщност често спъват любовта. Вижте какво търси той/тя и знае ли изобщо какво иска.

 

Кое е най-безразсъдното нещо, което си правил/а?

 

Някои хора са си луди по природата и екстремните неща са част от ежедневието им. Но има и такива, които са правили луди неща рядко и те се броят на пръстите на едната им ръка. Отговорът на този въпрос ще ви покаже дали срещу вас стои човек, който обича да е на ръба на опасността или такъв, който предпочита да си седи вкъщи, за да не му се случи нещо.

 

Кое е най-голямото ти постижение до този момент?

 

Напълно възможно е да ти отговори, че няма такова, защото не иска да се хвали. Но може и да бъде искрен/а и да ви разкаже. В крайна сметка няма нищо срамно човек да говори за нещата, които е постигнал, особено когато ги е направил сам.

 

Какво цениш в приятелите си?

 

Обикновено човек прилича на хората, с които дружи. Затова го разпитайте за неговите/нейните приятели, какво харесва и не харесва в тях, какво правят заедно и т.н. По този начин ще научите полезна информация за него/нея и ще разбереш как най-лесно да се сприятелите, а след това евентуално да развиете взаимоотношенията си.

 

Вярваш ли в Господ?

 

Хубаво е да знаеш, ако той/тя е прекалено религиозен човек. Това означава, че и ти ще станеш такъв или поне ще правиш доста от обичаите, които той/тя спазва. Сериозно си помисли дали си готов/а на това. Най-трудно ще ти бъде, ако любимият/любимата ти е от друга религия. Възможно е семейството ти да бъде против вашата връзка.

 

Какво щеше да направиш, ако си невидим/а за 24 часа?

 

Определено е интересно да разбереш какво би направил/а, ако никой не го/я вижда за един ден. Дали щеше да върти мръсни номера на хората, на които има да си връща за нещо или щеше да се шегува с непознати или щеше да се сдобие със скъпа дреха, като не спазва закона? Или пък щеше да е постоянно около вас и тайно да ви наблюдава?

 

Какви връзки си имал/а досега?

 

Този въпрос е доста важен. Въпреки че е бил/а с различни партньори, той/тя се е държал/а с тях по сходен начин. Разберете колко продължителни връзки е имал/а, защо се е стигнало до раздяла и т.н. Така ще си направите предварително нужните изводи, не се заблуждавайте, че във вашата връзка нещата ще седят по друг начин. Напротив !

 

Можеш ли да се опишеш с 3 думи?

 

Може да не сте психолог, но когато чуете как се описва човека срещу вас, все ще можете да си направите някакви изводи за него и за мнението му за себе си.

 

Разбира се, че е глупаво да му/й зададеш всички въпроси наведнъж, сякаш е на интервю. Това са примерни въпроси, които може да го/я попиташ. Те ще ти помогнат да потръгне разговорът и да научиш ценна информация за него/нея. Не го/я плаши с прекалено много въпроси, действай лека-полека.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
~
преди 11 години

Пълен разпит :D

ruthless.
преди 11 години

Да, а ако искате и психологически профил му изградете на въпросния човек както е тръгнало


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия