Изборът на гадже - избор, който променя коренно живота ни

2012-05-31 10:42:00
Изборът на гадже - избор, който променя коренно живота ни
Понякога разумът е по-важен от сърцето. Снимка: sxc.hu

На Земята не съществува човек, който поне веднъж да не се е запитвал дали се е спрял на правилния интимен партньор или неговата истинска половинка е някъде там и го чака ...

 

Любопитен е фактът, че хората си падат по такива, които приличат на тях. Това, което един човек търси в партньора си е еднакъв начин на мислене и подобни маниери. Колкото повече познати неща виждаме у някого, толкова по-бързо и по-силно се влюбваме в него. Това се отнася, както за маниерите и държанието по време на работа, така и за качествата, които човек показва в свободното си време.

 

Редица проучвания показват, че освен сходни черти, човек търси нещо познато и във външния вид. 80% от мъжете и жените търсят партньор, който да прилича на родителя от противоположния пол. Едва 20% избират различен човек. Тези резултати ясно показват, че хората не обичат промените или поне не всички.

 

Всеки е наясно, че за един мъж е доста важно половинката му да има представителна външност. При жените нещата не седят съвсем така. Те са по-детайлни и се вглеждат повече в характера на партньора си . Като бъдещи майки, за тях е важно мъжът до тях да е грижовен, сериозен и да има желание за семейство. След това дамите преценяват какъв любовник ще бъде.

 

 

Друг фактор, който играе основна роля при избора на партньор, е възрастта. Въпреки че в днешно време има много двойки, които показват, че за тях това няма значение, масово мъжете и жените си избират половинка, която е на възраст близка до тяхната. Когато двама души имат по-близка възраст, те по-лесно намират общо помежду си. Статистиката показва, че връзките с по-малка разлика в годините са значително по-стабилни от тези, които имат по-голяма разлика.

 

Освен близката възраст, друг фактор, който прави една връзка по-здрава и силна, е преживяването на сходни ситуации. Партньори, които в миналото са преживели загуба на родител, тежка катастрофа, тъжно детство и т.н., се сближават по-бързо и по-силно в сравнение с двама души, които водят коренно различен начин на живот един от друг.

 

Изборът на партньор е много труден избор, който оказва огромно влияние върху живота ни. Понякога човек трябва да пренебрегне сърцето си и да послуша своя разум, колкото и да не му се иска да го направи. Ако сте на 15 години няма нищо лошо да имате връзки с хора, по които си падате, но които нямат бъдеще. Но колкото по-големи ставате, толкова повече трябва да мислите в перспектива. Може да сте лудо влюбени в някого, но ако няма смисъл да сте заедно и осъзнавате, че връзката ви е нещо временно, а вие искате човек до себе си, с когото да градите спомени и да създадете стабилна връзка, която да прерасне в семейство, по-добре се разделете с партньора си. Колкото по-рано прекратите взаимоотношенията си, толкова по-малко ще боли и по-малко нанесени щети ще има.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
michel1
преди 11 години

По-добре си хванете чужденец/чужденка за гадже. С българин/българка само ще патите!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия