НЕ се дръжте така на първа среща!

2012-04-17 16:02:00
НЕ се дръжте така на първа среща!
Понякога човек оставя лошо впечатление съвсем неволно... Снимка: Reuters

Тийнейджърите се притесняват, когато наближи първата им среща. Момчетата се страхуват как ще се представят, докато девойките имат повече притеснения, свързани с техния външен вид. Вижте списък от няколко неща, за които не бива да говорите на първа среща:

 

1. Не се хвалете – няма нищо лошо, че имате възможности, че сте ходили на много места и т.н., но не се хвалете с това. Хората се дразнят, когато някой постоянно разказва къде е бил, коя известна личност познава и т.н. Ако човекът, с когото сте на среща, ви хареса и бъдете заедно и занапред, то ще имате достатъчно време да му разкажете за нещата, които са ви се случили до този момент. Не крийте нищо, но и не навирайте фактите като трън в очите.

 

2. Не бъдете основната тема на вашата среща – да, целта на първата среща е да се опознаете и да видите дали ще си допаднете, но това не означава да говорите само за себе си. Задавайте въпроси и на човека, с когото сте излезли. Разпитвайте го, покажете му, че се интересувате от него и живота му.

 

3. Не говорете за бившето си гадже – повечето хора започват да ходят на срещи, въпреки че не са превъзмогнали бившия/бившата си. И правят основна грешка – започват да разказват за предишната си връзка, започват да говорят предимно негативни неща и т.н. Но не защото ги мислят, а защото все още изпитват чувства. Глупаво е да сте излезли с човек, когото харесвате, и да му говорите само за бившето си гадже. Него не го интересуват вашите взаимоотношения с предишния/предишната.

 

4. Не се оплаквайте – никой не обича да общува с хора, които постоянно се оплакват и са недоволни. Затова престанете да критикувате всичко около вас и нека срещата ви не заприлича на седянка на баби и дядовци.

 

 

5. Не си правете сам/а комплименти – няма смисъл да обяснявате колко красив/а, харесван/а, желан/а, умен/на и т.н. сте. Човекът срещу вас сам ще разбере вашите положителни черти, стига наистина да ги притежавате. Ако само се хвалите, по-скоро ще отблъснете човека, с когото сте на среща, отколкото да го накарате да ви пожелае.

 

6. Не си поръчвайте най-скъпото нещо от менюта – без значение кой ще плаща сметката или ще си я делите, недейте да си поръчвате разни специалитети и други превзети ястия. Хапнете нещо скромно, което ще ви е лесно за консумация. Спагетите не винаги са най-добрия избор, защото от притеснение може да ви е трудно да ги ядете. А определено искате точно в такъв момент да се цапате и излагате.

 

7. Не се хвалете, че имате друга среща – ако наистина имате среща след тази, по-добре запазете информацията си за вас. Никой няма да се радва на факта, че е поредният в списъка ви, човек има нужда да се почувства специален. Затова не се хвалете, че тази вечер имате повече от една среща и бързате...

 

Най-важният съвет за първата среща е да бъдете естествени. Няма смисъл от маска, защото рано или късно ще трябва да я свалите, а дотогава ще се заблуждавали човека до себе си. През това време може да сте се влюбили в него, но нищо не гарантира, че той ще хареса истинското ви Аз. Нека още в началото на вашите взаимоотношения види положителните и отрицателните ви страни, няма смисъл да се самозалъгвате и да се наранявате допълнително.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия