Раздяла, събиране, раздяла, събиране ... накрая GAME OVER!

Понякога за една двойка е по-добре да се раздели, но някои хора не предприемат тази съдбоносна крачка, защото не искат да останат без половинка, свикнали са със сегашния си начин на живот и наличието

2012-03-07 10:40:00
Раздяла, събиране, раздяла, събиране ... накрая GAME OVER!
Цикличните двойки нямат бъдеще. Снимка: sxc.hu

Понякога за една двойка е по-добре да се раздели, но някои хора не предприемат тази съдбоносна крачка, защото не искат да останат без половинка, свикнали са със сегашния си начин на живот и наличието на сигурност и комфорт, които им осигурява тяхната връзка. Въпреки че понякога са разочаровани от партньора си, някои хора търсят примирие, за да не се наложи да започнат живота си отначало. Те са прекалено заети с работа/училище, нямат желание да се срещат с нови хора и да търсят своята половинка, не искат да свикват с нови неща и затова се примиряват с недостатъците на своя партньор, за да не загубят своето монотонно ежедневие.

 

Доста хора са се разделяли и събирали с един и същи човек поне няколко пъти, но повечето от тях са осъзнали (за съжаление от личен горчив опит), че тези взаимоотношения нямат “happy end”. Изследванията по темата са категорични – тези циклични любовни отношения са пагубни и свършват трагично.

 

Двойките, които ту се разделят, ту се събират, имат по-слаби връзки в сравнение с тези, които държат на партньора си и се разделят с него, когато наистина са сигурни, че искат това. Мъжете и жените реагират доста по-емоционално щом се съберат за пореден път с партньора си, особено, когато трябва да вземат важни решения като съвместно съжителство или плануване на деца. Често се случва партньорите да подновят връзката си, но появили се пред тях важен проблем или трябва ли да се вземе съвместно важно решение, налице се появяват техните непреодолими различия.

 

Като цяло двойките, които често се разделят и събират, са по-малко доволни един от друг, имат по-лошо комуникация, нямат самочувствие и се съмняват, че връзката им ще просъществува още дълго време. А как човек да има стабилна връзка в бъдеще, когато се съмнява, че има смисъл в нея и че е с определен срок на годност?

 

 

Разбира се, както всяко правило и това си има своите изключения. Някои двойки имат нужда да се разделят, да загубят човека до себе си и да осъзнаят, че наистина обичат партньора си и проблемите, които имат, са разрешими и не трябва да пречат на тяхната истинска любов. Но е истина, че повечето двойки се събират отново, не защото оценяват любимия си човек, а защото не искат тепърва да търсят нов партньор, известно време да водят самостоятелен живот и т.н. Понякога и навикът играе съществена роля във вземането на това решение.

 

Ако сте се разделили с гаджето си, но се чудите дали да не си дадете още един шанс, уверете се, че наистина го искате и тогава се срещнете. Не се събирайте отново, ако партньорът ви ще бъде за вас просто утешителна награда. Тези връзки нямат бъдеще и просто ще си загубите времето и нервите. Ако различията помежду ви са осезаеми и нямате общ мироглед, няма смисъл да сте с този човек, защото прекалено различните хора трудно създават стабилни взаимоотношения, да не говорим за семейство. Има разрешими проблеми, но има и такива, които нямат решение, което да задоволява и двамата партньори. Помислете хубаво преди да се върнете към добре познатото старо, защото понякога просто ще загубите 1-2 години, докато се въртите в един цикличен кръг. Разбира се, всеки заслужава втори шанс, затова, ако прецените, че раздялата ви е заради прекалено импулсивното ви решение, вижте се с партньора си и заедно вземете решение относно вашето бъдеще.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия