Ще ми се обади, няма да ми се обади...

2012-04-08 12:33:00
Ще ми се обади, няма да ми се обади...
Снимка: sxc.hu

Запознали сте се с момчето на мечтите ви, прекарали сте една невероятна вечер заедно и сте си разменили телефонните номера с обещанието, че той ще ви се обади да се видите отново. Следващият ден идва, но телефонът ви упорито не звъни... защо ли?

 

Вероятно на всяка от вас се е случвало да чака с надежда часове наред, вперила погледа си в телефонния екран и очакваща да види там изписано името на любовната й тръпка, но това така и не се случва. В този момент в главата ви вероятно минават милион размишления за евентуалните причини, поради които той не ви звъни и това ви побърква още повече. Вижте как да действате в подобни ситуации:

 

1. Разсейте се.

Опитайте да се разсеете. Намерете си по-интересно и приятно занимание от това да седите и да зяпате телефона си с надежда. Излезте с приятели, почетете любимата си книга. Дръжте съзнанието си постоянно ангажирано с нещо и се опитайте да спрете да мислите постоянно за обекта на чувствата си.

 

 

2. Почакайте.

„Ще ти се обадя” обикновено не означава „Ще го направя веднага”. Почакайте поне 2-3 дни, преди да изпаднете в самосъжаление, че той не се интересува от вас. Твърде вероятно е той да е зает или пък да се притеснява да ви се обади още на следващия ден, тъй като се опасява, че така може да ви се стори досаден. Не изключвайте възможността той да е също толкова развълнуван от вас, колкото сте и вие от него. Вероятно в главата му се появяват безброй въпроси, свързани с това кога точно да ви се обади, какво точно да ви каже, дали въобще ще си направите труда да отговорите на обаждането му, дали ще отклоните поканата му да се срещнете отново и какво ли още не.

 

3. Действайте.

Ако обектът на чувствата ви упорито не ви звъни вече трети ден, вземете нещата в свои ръце. В крайна сметка, няма какво да губите, можете единствено да спечелите. Както знаете, когато планината не отишла при Мохамед, Мохамед сам отишъл при нея. Направете го и вие! Вземете телефона и наберете номера на обекта на чувствата ви. Започнете неангажиращ разговор, попитайте го как е, споменете, че ви е било изключително приятно в компанията му и... съберете смелост да го поканите отново на среща. Ако приеме – чудесно. Ако пък ли не – прав му път. Най-малкото – ще знаете, че поне сте опитали. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lycina
преди 12 години

;д Или пък обратното ;д

EinGutesKind
преди 12 години

Да, и накрая момчето ще си помисли: "тая загоряла досадница пак ми досажда" :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия