Нека поговорим за лятната любов ...

Лятото наближава и младежите знаят, че това е идеалният сезон за започването на нова лятна любовна история. Вижте какво точно представлява този феномен, защо се случва и как може лятната авантюра да п

2012-04-06 11:10:00
Нека поговорим за лятната любов ...
Лятната любов може да прерасне в сериозна връзка. Снимка: sxc.hu

Лятото наближава и младежите знаят, че това е идеалният сезон за започването на нова лятна любовна история. Вижте какво точно представлява този феномен, защо се случва и как може лятната авантюра да продължи и след края на лятото.

 

Защо лятно време се чувстваме по-щастливи и този сезон е любим на повечето хора? Има три основни причини да обичаме лятото:

 

Слънцето ни се усмихва – лятно време дните са дълги, топли и слънчеви. Колкото повече слънчева светлина има, толкова повече мелатонин и серотонин получава организма ни. Тези химикали действат положително на организма ни и ни карат да бъдем щастливи. Именно заради това през лятото хората са щастливи, ведри и усмихнати. Времето навън е топло и приятно и предоставя повече възможности за забавления на открито.

 

 

Свобода !!! - учениците свързват лятото с нещо много важно и чакано – лятната ваканция. Вече няма училище, ранно ставане, уроци, досадни учители и ученици и т.н. Свободата вече е налице и тийнейджърите се възползват от нея с пълна сила. През лятото има много летни лагери, които може да посетите, хем ще сте далеч от родителския контрол, хем имате реален шанс да се влюбите.

 

Нови социални контакти – на колкото повече места ходите по време на лятната си ваканция, с толкова повече нови и интересни хора ще се запознавате. Сигурно ви е омръзнало от вашите съученици и имате нужда да обмените информация с непознати за вас лица. А и колкото по-далеч сте от тях, толкова по-малко клюки и интриги ще има по ваш адрес. Е, запишете се на лагер, курс по чужд език, спорт или каквото душата ви иска и там ще се запознаете с нови хора, сред които все ще намерите 1-2ма, които ще ви допаднат.

 

Къде може да срещнете лятната си изгора?

 

Лятото наистина е подходящо за започването на нова връзка, но няма как да срещнете подходящия човек, ако прекарвате повечето си свободно време у дома. Най-добрият и доходоносен начин да се запознаете с повече хора е, като си намерите работа за лятото. Вижте дали някъде не търсят аниматори, сервитьорки, бармани и т.н. Потърсете си работа, която ще ви осигури максимален брой социални контакти и в същото време няма да ви тежи.

 

Най-лесно да се запознаеш с някое красиво момче/момиче е, като излезеш с приятелите си и отидеш на място, където има много тийнейджъри - плаж (ако живееш близо до морето ), басейн, мол, боулинг и т.н. На човек му е по-лесно да се запознае с нов човек, когато знае, че наблизо са неговите приятели, които му стискат палци и ще го разведрят, ако запознанството не мине добре.

 

Със сигурност имате много познати, но човешките взаимоотношения са едни в училищните коридори и съвсем различни, когато се намирате на друго място. Излезте с някои ваши съученици или с някой на вашата възраст, който живее във вашия вход/блок. Ще се учудите, когато установите колко различен е човек, когато е поставен в друга ситуация.

 

За някои хора лятната авантюра си остава такава. Тя не продължава като сериозна връзка и приключва в края на лятото. Но има и двойки, които имат желание да продължат взаимоотношенията си. Понякога това е невъзможно заради голямото разстояние – момчето и момичето не живеят в един град и ще им бъде изключително трудно да поддържат връзката си. Но ако наистина искате да бъдете заедно, направете всичко възможно да задържите човека до себе си и да му докажете, че вашата любов е нещо повече от лятна авантюра.

 

Какво да правите, ако за него/нея всичко е било само за лятото? - знаете, че насила хубост не става. Затова се примирете с този факт, колкото и болезнен да е той за вас. Погледнете на нещата от тяхната положителна страна – придобили сте опит, забавлявали сте се и сте били с човек, когото наистина харесвате. Оценете тази възможност. Има доста хора, които нямат шанса да имат връзка, в която да се чувстват щастливи. Явно това не е бил идеалният човек за вас, затова се усмихнете, пазете горещите си летни спомени и продължете напред.

 

Есента не е по-малко лошо от лятото и в дъжда има нещо романтично...

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия