Любов от разстояние!

  Здравейте любовни борци, здравейте на всички войни паднали в битката за свобода – свободата да обичаш, привилегията да си обичан. Връзка от разстояние – звучи ли ви познато? А колко от вас могат да се похвалят с дълготрайна, усп

2009-07-02 15:37:02
Любов от разстояние!

 
Здравейте любовни борци, здравейте на всички войни паднали в битката за свобода – свободата да обичаш, привилегията да си обичан.
Връзка от разстояние – звучи ли ви познато? А колко от вас могат да се похвалят с дълготрайна, успешна такава? Мога да се обзаложа. Пиша следващите редове с уговорката, че няма универсален съвет приложим за всеки, за това имате правото да ги отхвърлите и да окупирате отново прогизналата от ‘любовна вода’ (сълзи) възглавница. Също така можете да затворите този текст, ако очаквате сърцераздирателни мелодрами подтикващи към самоубийство, или по-лошо – към умишлено убийство на личността и трезвия разсъдък. Напротив, тук ще окомплектоваме няколко стъпки, които биха могли да бъдат спасителната глътка кислород в морето от проблеми на далечната връзка.

 

1. Телефонни разговори – обаждайте се на партньора си. Бъдете в постоянен контакт един с друг. Не само вечерно време в леглото, ами през деня. При всяка хрумнала ви мисъл,  при всеки вътрешен повик да чуете гласа му, ако щете дори за едното „к’во ста’а”. Непреднамерените, чисто импулсивните действия са тези, които ще го накарат да се почувства мило,  ще го усмихнат в ден на проблеми и грижи. Това, в комбинация с интернет общуването ще ви даде един добър образ на моментните му състояния и ще знаете какво се случва с него във всеки един миг, стига да си го познавате добре отпреди да се ‘разделите’.


 
2.  Подаръци – винаги, при всяка възможност пращайте подарък на любимия човек. Грешен е навика да се правят подаръци само на празници, и то най-изтърканите – рожден ден, Свети Валентин, Нова година. Истинският подарък е неочаквания такъв. Без повод – постоянно изненадвайте половинката си по всякакви начини. Следва да допълня, че парфюм или портфейл далеч не са подходящи подаръци. Мислете нестандартно, пращайте неща на любимия човек които да го зарадват, да го накарат да се изсмее бурно или да го разчувстват до неузнаваемост. Помъчете се да му пратите нещо ‘свое’ – било то написана приказка за него, стихче, мелодия на песен. Ако не, помислете какво най-много обича той и се помъчете да му го доставите в максимален размер. Просто импровизирайте.

 

3. Ръб + инат = големи проблеми  – ако/като (тъй като е неизбежно) се скарате за поредната глупост с парньора си, не бъдете ръбове, нито инати. Не бъдете винаги правият, няма да ви се орони престижа ако някой път се окажете в ролята на сгрешил. Съберат ли се два силни характера на едно място, метеорологичната прогноза на отношенията е винаги буреносна. Но пък точно това му е интересното, в крайна сметка. Малко сплетни, една щипка цупене за вкус много често помагат и са необходимата съставка за една стабилна основа, разбира се, но ината и силния характер са опасен катализатор. От топъл пролетен дъжд, нещата могат лесно да прерастнат в азиатски тайфун, което ще подсили личните ви позиции и ще съхрани егото, но ще провали връзката. ЗАБРАВЕТЕ ЕГОТО СИ във  връзката от разстояние, то няма място тук. Единствено този съвет да запомните, ще ви бъде от полза.

 


 Въобще, говорейки си за ‘връзка от разстояние’ трябва обективно (т.е. без участието на сърдечния мускул) да разгледаме нещата от много страни. На практика, такава връзка в която партньорите се срещат изключително рядко (веднъж на няколко месеца) и няма перспектива в дългосрочен план нещата да се подобрят по този изключително важен критерий, е загубена. Освен това, за да поддържате жива тази искрица, трябва и двамата да сте много, много всеотдайни един на друг, не трябва да се появява дори за миг съмнението ‘ама дали си няма някоя там’, или да се вслушвате в плоските съвети на елементарни приятели ‘абе живей си живота тук’. Разбирате ли, говорим за любов на изключително високо ниво, а големите успехи изискват големи саможертви. Забравете сексуалното си удовлетворение, забравете чувството да бъдете гушкани и да ходите ръка под ръка с гаджето всеки ден по центъра, забревете привилегията да си поплачете на рамото му когато ви е тъжно, или да я гушнете и да се заиграете с кичур от косата и.. Всичко това може да го намерите у някое ‘местно’ гадже, но нали няма да е той/тя, нали няма да е вашия човек!  Аз ви казвам с пълната отговорност – заслужава си! Ако не сте готови на тези жертви, бъдете честен спрямо него и не му давайте напразни надежди, въобще не встъпвайте в тази трудна битка с живота – любовта на разстояние.

 

Ако проявите интерес под формата на коментари и посещаемост, ще направя продължение.

 

 

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
radi972
преди 12 години

Е, и аз до преди 2 седмици вярвах в любовта от разстояние, или може би се надявах да съществува такава :) .. смятам, че тук е най-подходящото място да споделя, това което преживях.. Аз съм на 15, миналото лято ходих на почивка в планината с моите родители и там се запознах с най-прекрасното момче за мен - вярно 5 години по-голям, но любовта не пита :). Отначало не беше любов от пръв поглед, поне за мен .. усещах, че той ми обръщаше повече внимание, но аз бях скептично настроена .. 2 месеца по късно вече "ходехме". Той учи в София, а аз живея в Варна- сами си казвате каква глупачка съм да поема по този труден път и въпреки всичко аз избрах него и знаете ли защо ? - защото обичам :) За 7 месеца се видяхме точно веднъж за точно 1 час, вярно бях най-щастливия човек на земята .. ноо за какво ?! месец и половина по-късно разбирам, че съм лъгана от човека, когото обичам най-много цели 5 месеца !! от септември 2011 доо началото на февруари 2012, само Бог знае какво преживях тези 5 месеца, колко ми беше трудно, макар че не знаех за изневярата (срещата ни беше след това) Помня много добре, когато ми каза, че никога няма да ме излъже.. каза го .. повярвах му .. болката е неописуема.. това да си предаден от човека, за когото си живеел , който е бил всичко за теб ... и то не седмица или месец а цели 5 месеца. И другото момиче също не е от София, и то е било лъгано, защото и с мен си е писал през това време. Не искам нито да отчайвам тези които вярват, защото наистина може да се съществува такава любов, но всичко зависи от самите хора ! Аз просто исках да излея болката от това което преживях, за което съжелявам.. Адски е трудно да не виждаш човека, за когото сърцето ти бие, за когото копнееш. Да не говорим за липсата и самотата.. хиляди хора по света са се сблъсквали с такава любов.. някои оцеляват, други не :) не се отчайвайте , вярвайте ! И нека се срещайте по-честичко :)) Ии ... не позволявайте някой да бъде всичко за вас, защото рано или късно ще останете без нищо (от собствен опит) :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия