Целувката е просто целувка или е нещо повече?

2012-04-02 11:01:00
Целувката е просто целувка или е нещо повече?
Целувката е един интимен момент, който не бива да се обезличава. Снимка: sxc.hu

Обикновено целувката е форма на любов, която често пъти предвещава самия сексуален акт. Но в днешно време до някаква степен тя е обезличили своята стойност. Тийнейджърите често се целуват, без да влагат каквито и да е било чувства.

 

Дългата и дълбока целувка обикновено се заражда между хора, които се обичат, като тя предизвиква сексуална възбуди и доставя огромно удоволствие и на двамата. Целувката включва три от петте сетива – вкус, допир и мирис. Когато двама души се целуват те обменят 0.4 мг. сол, 0.7 албумин, 1.7 мг. мазнини и 1гр. органични вещества. Не се притеснявайте, че с целувки може да се заразите със СПИН, защото това няма как да стане! Но не е изключено да се заразите от грип, херпес или хепатит Б, затова внимавайте с кого се целувате!

 

Има най-разнообразни целувки, като всяка една от тях си има своето значение. Този вълшебен момент може да бъде описан по-различни начини, но едно е сигурно – целувките доставят несъмнено удоволствие.

 

Когато човек се целува с партньора си, той активира сетивните си рецептори и получава възбуда. Повечето целувки започват невинно и леко, но лесно прерастват в страстни. Човек може да целува партньора си както по устните, така и по-други части на тялото, като ерогенните зони са гърдите и интимните части. Любовната игра е препоръчителна при мъже, които страдат от преждевременна еякулация, защото така ще има достатъчно време и процесът ще се забави, а това ще спомогне до контролиране и удължаване на удоволствието както за мъжа, така и за жената.

 

 

За съжаление, колкото по-сериозна става една връзка, толкова по-малко целувки си разменят партньорите. Дамите са тези, които повече страдат от този факт. Те често се оплакват на приятелките си, че техният любим почти не ги целува и когато правят секс, липсва любовната игра, която по принцип им доставя огромно удоволствие. Мъжете смятат, че техните приятелки са достатъчно големи и нямат нужда да бъдат постоянно обгрижвани и целувани, но грешат. Жената винаги ще има нужда да бъде дарявани с ласки, целувки и мило отношение.

 

Всеки човек се има личен стил на целуване, който го оформя с времето и опита, който придобива. Ако никога не сте се целували, вижте няколко съвета за така наречената „целувка с език“, известна още като „френска“:

 

Леко отворете устата си и допрете устните си до тези на своя партньор. След това докоснете неговия език със своя и започнете да си играете. Оттук нататък какво ще правите е въпрос на личен стил.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия