Няколко начина да скъсате с гаджето + реплики

От известно време насам искате да се разделите с гаджето, но не намирате подходящото време и начин да го направите. Е, такова време и такъв начин няма, в случайте когато вашата половинка ви обича и не

2012-03-16 10:09:00
Няколко начина да скъсате с гаджето + реплики
Снимка: sxc.hu

От известно време насам искате да се разделите с гаджето, но не намирате подходящото време и начин да го направите. Е, такова време и такъв начин няма, в случайте когато вашата половинка ви обича и не иска връзката ви да приключи. Все пак вижте начините за раздяла с техните плюсове и минуси:

 

Какво да му/й кажеш:

 

1. Поеми вината – това е един от най-изтъркани изрази при раздяла. Кажи му/й, че той/тя е много мил/а, но ти не си готов/а за сериозна връзка и не искаш да го/я заблуждаваш. Кажи му/й, че е по-добре да си намери партньор, който наистина ще го обича и цени, защото той/тя заслужава това.

 

2. Обиден/а си от лъжите му/й – ако, докато сте били заедно, той/тя ви е излъгал/а, кажете му, че искате да се разделите, не защото не го/я обичате, а защото не може да простите лъжите му/й. Това може да не е истина, но така ще го/я накарате да мисли, че той/тя е причината за края на вашите взаимоотношения. И все пак, може би, е по-добре да си изберете начин за раздяла, при който не се лъже ...

 

3. Оптимистично погледнато – кажи му/й, че вече е свободен/свободна и това му/й дава възможност да флиртува с други момичета/момчета. Ако няма сериозни чувства към теб е възможно да подкрепи тезата ти.

 

4. Не си сигурен/сигурна какво искаш – кажи му/й, че се колебаеш какво искаш и какви чувства изпитваш. Намекни му/й, че май не си готов/а за сериозна връзка и не искаш да заблуждаваш както себе си, така и него/нея.

 

5. Прекалено е добър/добра за теб – почни да му/й говориш, че е много свестен/свестна и именно заради тези негови/нейни положителни качества, смяташ, че не го/я заслужаваш. Кажи му/й, че имаш доста недостатъци, които са досадни и той/тя не заслужава да трябва да полага усилия да се съобразява с тях.

 

6. Обичаш го/я като приятел/ка, а като гадже – кажи му/й, че имаш чувства към него/нея, но те са чисто приятелски. Обещай му/й, че ще се виждате от време на време и няма да прекратите взаимоотношенията си.

 

7. Имате непреодолими различия в характерите – кажи му/й, че нямате общи интереси и възгледи и това определено ви пречи да се разбирате. По-добре е да се разделите, защото няма как да преодолеете различията си.

 

8. Нямаш време за връзки – обясни му/й, че в момента за теб най-важно е образованието и социалните контакти, а смяташ, че няма да имаш време за приятелите си и ученето, ако имаш и сериозна връзка. Кажи му/й, че може да се виждате от време на време, но само като приятели.

 

9. Ще заминаваш надалеч – кажи му/й, че ти предстои пътуване, защото не се чувстваш добре в родината си. Съжаляваш, че нещата помежду ви са се развили така, но искрено се надяваш той/тя да намери любовта при друг/а.

 

10. Имаш чувства към друг/а – директно му/й кажи, че вече изпитваш чувства към друг човек и искаш да се разделите, за да не го/я заблуждаваш. Реално ти не си виновен/виновна, че имаш нов обект на интерес.

 

Как да му/й кажеш:

 

1. Лично – това е най-добрият начин да се разделите. Все пак сте били заедно и човекът, който ви обича (или поне изпитва някакви силни чувства към вас) заслужава да разбере нещата на 4 очи. Затова, колкото и да ви е трудно, съберете сили и се вижте с гаджето си. Обяснете му/й как стоят нещата и му/й кажете, че съжалявате, че се е стигнало до там, но все пак „Всяко зло за добро“.

 

2. По телефона – тук пак ще си говорите, но няма да има възможност да се виждате. Мисля, че няма особена разлика дали ще му/й звъннете или ще се видите някъде като нормални хора. Единственото, което ще постигнете е, да си съставят лошо мнения за вас и вашата безсърдечност.

 

3. Чрез SMS – това е наистина ужасно. Пращате SMS и се покривате, нито му/й вдигате, нито му/й отговаряте във Facebook/skype/на пощата, казвате каквото имате да казвате и след това се скривате в дън земя. Да, определено е лесно да го направите, но не е справедливо. Човекът, когото до вчера се прегръщали и целували, има нужда да ви чуе отново и да разбере причините за вашата раздяла. Не е честно да му изстреляте лошата новина и после да се скриете.

 

 

4. Чрез e-mail – ситуацията е идентична. Хората, които използват един от тези два начина за раздяла са незрели. Да, никой не иска различни караници, но все пак трябва да направите нещо за последно за него/нея.

 

5. Пращате приятел - някои младежи казват на най-добрата си приятелка/най-добрия си приятел своите намерения и пращат нея/него да му/й свърши мръсната работа. Така хем гаджето ви ще разбере истината, хем няма да може да задава "излишни" въпроси, защото приятелят/приятелката ви няма да има как да му/й отговори от ваше име. Много удобно, но и много нечестно от ваша страна.

 

Разбира се, че не е нужно да казваш причините за раздялата, това е твое решение и ти имаш право да го вземеш. Но все пак помисли си как би се чувствал ти, ако гаджето ти дойде един ден и само ти каже, че късате, без да ти даде смислени причини. Били сте заедно известен период от време, споделяли сте си всичко, помагали сте си и накрая се разделяте просто ей така. От уважение трябва да кажеш на гаджето си причините за твоето решение, може би проблемът е в него/нея и той/тя ще иска да промени недостатъците си, за да не се стига до такъв край при следващата му/й връзка. Примерите, които ви дадохме по-горе са изтъркани, но ако не искаш да бъдеш искрен/а, а просто да прекратиш взаимоотношенията си, избери най-подходящия за теб начин да го направиш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
xToxiic
преди 12 години

Номер 5 от първите е пълна глупост.. Не го пробвайте, защото ако човекът с/у вас наистина ви харесва/обича няма да обърне никакво внимание, че вие сте "недостатъчно добри" за авера/аверката си.

mimsssssss
преди 12 години

Иска ми се номер 7 да може да се преодолее...

БожиятАгнец
преди 12 години

Ралица страйкс аген.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия